Võitmatu Viola krooniti isikliku rekordiga Balti meistriks: Mul pole aimugi, mitmes kuld see oli

Märt Pilme
, reporter
Copy
Viola Hambidge teenis pühapäeval ei-tea-juba-mitmenda Balti meistritiitli.
Viola Hambidge teenis pühapäeval ei-tea-juba-mitmenda Balti meistritiitli. Foto: Romet Mihkels

Viola Hambidge tõestas taas, et on kolme riigi parim mitmevõistleja. Küsinud 16aastaselt tšempionilt, kas ta on üldse omaealiste Balti meistrivõistlustel kunagi kullast ilma jäänud, jäi pärnakas mõttesse. Tuleb välja, et ei olegi!

Äsjase tipptulemusega täitis Hambidge Euroopa olümpiafestivali normatiivi. Niisiis on juuli lõpus Sloveeniasse minek. See tulebki selle suve tähtsaim võistlus. Mullu läks tal samal võistlustel ülihästi, kui rahvusvahelisel jõuproovil tuli 5383 punkti ja hõbemedal. "Tahaks uuesti medalit võita, see võiks eesmärk olla," avaldas Hambidge olümpiafestivali sihi.

Mullune suvi oli Hambidgel hullumeelne ehk võistlusi paksult täis – juulis jõudis ta kodulinade vahel magada vaid paar ööd. Tänavune tuleb vähe lahedam, sest EMi ei toimu. Sellegipoolest tuleb naelikud jalga tõmmata Eesti meistri- ja karikavõistlustel.

Milline võiks olla 16aastase sportlase seitsmevõistluse potentsiaal? Kas Grit Šadeiko 6280punktine Eesti rekord kõlab ulmeliselt? Hambidge usub, et sellise punktisumma poole on võimalik püüelda. "Ma arvan, et see on täitsa võimalik … kunagi tulevikus!" vastas sihikindel sportlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles