Noored merekarud jahtisid Kuldseekli regati auhindu

Copy
Pärnulanna Sharon Peetrimäe saavutas noorpurjetajate mitmevõistlusel piigade kolmanda koha.
Pärnulanna Sharon Peetrimäe saavutas noorpurjetajate mitmevõistlusel piigade kolmanda koha. Foto: Elise Umb

Eesti noorpurjetajate traditsioonilisel mitmevõistlusel, 41. Kuldseekli regatil Tallinnas võttis omavahel mõõtu 82 Optimistil ja 20 Zoom8 paadil seilajat kümnest jahtklubist.

“See regatt on igakevadine põnev võistlus, kus peale purjetamise tuleb joosta kahe tõusuga umbes 500meetrisel murdmaarajal ja ujuda basseinis 50 meetri distantsil,” selgitas Pärnu jahtklubi purjespordikooli peatreener Elise Umb, lisades, et mitmevõistlus on pühendatud varalahkunud treeneri Taavi Oru mälestuseks.

Optimisti klassis oli kolme ala kokkuvõttes poistest parim William Liiv Rein Ottosoni purjespordikoolist ja piigade konkurentsis nautis võidurõõmu Tallinna kalevlanna Helena Lee Kangur. Meie parimana saavutas Pärnu Ülejõe põhikoolis õppiv 14aastane Sharon Peetrimäe tüdrukute kolmanda koha.

Murdmaajooksus saavutas Peetrimäe teise tulemuse ja kolmas oli tema klubikaaslane Leene Väliste. Ujumises suutis Väliste saada üldarvestuses seitsmenda ja õrnema soo kolmanda koha.

Zoom8-klassis oli Pärnu parim Karl Oskar Vare, kes võitis jooksu ja sai kolme ala kokkuvõttes üheksanda koha.

Eeloleval nädalavahetusel panevad noored merekarud oma võimed proovile Eesti karikasarja esimesel etapil, Saaremaa merispordi seltsi regatil, kus Pärnu jahtkubi on kolmes paadiklassis kokku esindatud 18 sportlasega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles