Noored motomehed kihutasid EM-etapil Lätis

Copy
Pärnu motoklubi tulevikulootus Theo Kolts pidi EM-sarja Läti etapil leppima neljanda kohaga.
Pärnu motoklubi tulevikulootus Theo Kolts pidi EM-sarja Läti etapil leppima neljanda kohaga. Foto: Erakogu

Nädalavahetusel võistlesid üheksa riigi noored sportlased Lätis Aloja krossirajal kahes masinaklassis Euroopa meistrivõistluste Põhja-Euroopa regiooni kolmandal etapil.

EMX65-klassi avasõidus jahtisid esikohta EM-sarja sarja liider, Pärnu motoklubi kasvandik Theo Kolts ja  Gregor Lootus Motoextreme’i tiimist.

Stardist hästi minema pääsenud pärnakas juhtis võistlust kolm ringi, kuid siis õnnestus Lootusel meie poisist mööduda ja esimesena finišisse jõuda. Kolmandana sai ruudulipu Martins Cirulis Lätist. Enri Lustus oli avasõidus viies, Robin Robert Mooses kuues, Rasmus Naar kaheksas ja Johann Hansman üheksas.

Teist sõitu asus stardi järel juhtima Lootus ja kuigi lätlased Patriks ja Martins Cirulis püsisid tal kogu sõidu kannul, suutis eestlane oma kohta hoida. Mooses tuli finišisse neljandana, Lustus viiendana, Naar seitsmendana, Kolts üheksandana ja Hansman kümnendana.

“Teise sõidu esimeses kurvis kaotas Theo ees kukkunud poiste puntrast lahti pääsemiseks hulga väärtuslikke sekundeid ja selleks ajaks, kui ta rajale pääses, olid kiiremad konkurendid juba oma teed läinud,” selgitas Theo treenerist isa Taavi Kolts poja ebaõnne põhjust.

Kahe sõidu kokkuvõttes teenis etapivõidu Lootus, teise koha sai Patriks Cirulis ja kolmas oli Martins Cirulis. Koltsile kuulus neljas koht, Mooses oli viies, Lustus kuues, Naar kaheksas ja Hansman kümnes, Robin Arukase sai 12. ja Karl Markus Kristman 15. koha.

EMX85-klassis pani kodurajal kihutanud lõunanaaber Jekabs Hudolejs oma paremuse maksma, järgnesid Sõmerpalu kubi noormehed Travis ja Lucas Leok. Paul Raid oli neljas, Karl Teesalu üheksas ja pärnakas Leslie Puller 13.

Noorte Euroopa meistrivõistluste Põhja-Euroopa regiooni järgmine etapp sõidetakse eeloleval nädalavahetusel Leedus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles