Galerii ja video Vaprus hakkas ennastsalgavat tööd juba kerisele heitma, kui staadioniinventar päästis päeva

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy

Tänavuse jalgpalli meistriliiga hooaja komeedi Pärnu Vapruse esimene mäng Rannastaadionil tõi taas rõõmupeo üle poole tuhande kaasaelaja õuele: medalinõudleja FCI Levadia andis pärnakate väravale poolteist tundi armutut turmtuld, ent puur jäi puhtaks ja raske töö tõi tabelisse punkti juurde.

Mitme võtmemängija eemalejäämise tõttu veidi noorema koosseisuga mänginud Vaprus võttis kasutusele kaitsvama plaani, jättes Levadiale tagalas mänguruumi, ent omal poolel hoiti asjad kontrolli all. Nii käisid favoriidi staatuses pealinlased Pärnu karistusala läheduses kui kassid ümber palava pudru, ent midagi ohtlikut sellest ei sündinud.

Pallide võitmisel näitas Vaprus enesekindlust, püüdes liikuda vastaste värava alla lühikeste söötudega. Paar korda võinuks see kalliks maksma minna, sest pallikaotuse järel oli ründe-kaitse tasakaal paigast, mida vastased oskuslikult ära kasutasid ja nobedalt nõelasid. Ärevaim moment tekkis poolaja keskel, kui Ernest Agyri viis pärnakate pallikaotuse järel Vapruse väravavahi Ott Nõmmega silmitsi Nikita Vassiljevi, kelle löögile puurivaht jala vahele sai, teenides publiku valjuhäälse tunnustuse.

Pärast vaheaega keeras Levadia veel tuure peale ja Vapruse mängijad pidid, hambad ristis, kaitsetööd tegema. Poolaja keskel sai kaks korda pärnakate karistusalas ohtlikult löögile Agyri, aga Nõmm ja kaitsjad olid oma ülesannete kõrgusel.

Ennastsalgav kaitsetöö võinuks kerisele lennata 76. minutil, kui Vapruse kapten Magnus Villota rebis vastaste nurgalöögi ajal pikali Levadia kapteni Rasmus Peetsoni ja kohtunik Jagnar Jakobson andis selle peale vile ja osutas penaltipunktile.

Palli taha asus Agyri, kes kõmmutas mänguvahendi värava põiklatti, kust see ohutusse kaugusesse põrkas, ja staadionile kogunenud ligemale 600 pealtvaatajat said kergemini hingata.

Pärnu Vapruse vutitiim võitles vapralt ja tänavuses esimeses Rannastaadionil peetud kohtumises FCI Levadiaga võideldi välja väravateta viik.
Pärnu Vapruse vutitiim võitles vapralt ja tänavuses esimeses Rannastaadionil peetud kohtumises FCI Levadiaga võideldi välja väravateta viik. Foto: Svetlana Tšižova

Lõpuminutitel andsid levadialased turmtuld, aga ülemäära ohtlikuks Vapruse värava alla lennanud pallid ei saanud ja seitsme lisaminuti järel võis Vapruse tiim koos pealtvaatajatega juubeldada: punkt medalinõudleja vastu maitses oi kui magus.

Eesti Televisiooni mängujärgses intervjuus tunnustas Vapruse tiimi Levadia väravavahtide treener Ain Tammus, kelle sõnutsi näitasid suvepealinlased väga hingestatud mängu ja teenisid sellega punkti igati ära. “Pärnu ei ole paras pähkel mitte ainult meile, aga kõikidele meeskondadele,” ütles ta.

Pärnu meeskonna äärepoolkaitsja Enrico Veensalugi oli viigipunkti üle rõõmus. “Aus ja hea tulemus meie poolt,” ütles ta. “Meil on praegu vigastuskriis, aga nooremad mängijad said oma ülesannetega väga hästi hakkama.”

Vaprusel on 14 vooru järel 22 punkti, mis annab turniiritabelis neljanda koha. Pärnakate järgmine mäng tuleb pühapäeva õhtul koduväljakul Harju Laagriga.

Pärnu Vapruse vutitiim võitles vapralt ja tänavuses esimeses Rannastaadionil peetud kohtumises FCI Levadiaga võideldi välja väravateta viik.
Pärnu Vapruse vutitiim võitles vapralt ja tänavuses esimeses Rannastaadionil peetud kohtumises FCI Levadiaga võideldi välja väravateta viik. Foto: Svetlana Tšižova
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles