Abieluvõrdsus tekitab Pärnumaalt valitud rahvasaadikutes vastakaid arvamusi

Raido Keskküla
, arvamustoimetaja
Copy
Riigikogu moodustas neljapäeval viis välisdelegatsiooni.
Riigikogu moodustas neljapäeval viis välisdelegatsiooni. Foto: Eero Vabamägi

Kui seni on riigikogus käinud opositsiooni- ja võimuerakondade vahel suur madin maksutõusude pärast ja parlamendi töö oli opositsiooni sihiliku takistustaktika tõttu nädala jagu häiritud, lõi sel nädalal erakonnad kahte lehte abieluvõrdsuse teema.

Teatavasti häirib abieluvõrdsuse ja kooseluseaduse eelnõu puhul selle vastaseid enim samasooliste paaride õigus abielusid sõlmida ja lapsendamisküsimused. Pärnumaalt valitud üheksast parlamendisaadikust avaldas abieluvõrdsuse kohta arvamust seitse. Sotsiaaldemokraatide esindajat Pärnumaal ei ole, kuid nende erakond on abieluvõrdsust alati toetanud.

Toomas Kivimägi (Reformierakond)

Toomas Kivimägi.
Toomas Kivimägi. Foto: Madis Veltman

Minu isiklik seisukoht pole muutunud: olen jätkuvalt seda meelt, et abielu sõlmitaks mehe ja naise vahel, nii nagu ütleb perekonnaseaduse § 1. Kooslelu võib olla nii mehe ja naise kui ka samast soost inimeste vahel. Kooselugi peaks olema seaduse tasandil osapoolte huve kaitstes reguleeritud (nn kooseluseaduse rakendusaktid).

Esmaspäevane hääletus riigikogus polnud abieluvõrduse poolt ega vastu, vaid selle üle, kas eelnõu peaks jääma riigikogu menetlusse või mitte. Mis puudutab minu valikut lõpphääletusel, sõltub see suurel määral sellest, kas abieluvõrdsuse eelnõu tuleb opositsiooni obstruktsiooni tõttu siduda valitsuse usaldusega või mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles