Jant Põhja-Pärnumaa vallas: kas valla vee-ettevõttele tõmmati kott pähe?

Annika Auväärt
Copy
Endine Põhja-Pärnumaa vallavanem ja praegune AS Mako juhataja Rein Kontus märkis, et 2022. aasta märtsis sõlmiti kõnealuste ettevõtetega lepingud ja nüüd on kõik selles mõttes korrektne. 
Endine Põhja-Pärnumaa vallavanem ja praegune AS Mako juhataja Rein Kontus märkis, et 2022. aasta märtsis sõlmiti kõnealuste ettevõtetega lepingud ja nüüd on kõik selles mõttes korrektne. Foto: Urmas Luik

Kaks Põhja-Pärnumaa valla territooriumil tegutsevat ettevõtet kasutasid aastaid valla vee-ettevõttele kuuluvat kanalisatsioonitorustikku selle eest aktsiaselts Makole sentigi maksmata. Kui palju jäi vallale kuuluval ettevõttel raha saamata? Kas tegu oli süütu segaduse või millegi tõsisemaga? Kaasatud on nii advokaate kui politseid, kuid selgust ei ole endiselt majas.

Selleks et kogu toimuv lahti harutada, kerime aja 2021. aastasse. Just selle aasta kevadel tuli Libatse külas veeprojekti koostamise käigus ilmsiks asjaolu, et kaks Libatse ettevõtet, Libace OÜ ja Termopuit OÜ, on aastaid juhtinud oma reovee Makole kuuluvasse torustikku teenuse eest maksmata.

Arveid maksti, kuid mitte Makole. Vee- ja kanalisatsiooniteenuse eest tasuti Mako nõukogu esimehele ja Põhja-Pärnumaa vallavolikogu liikmele Raul Peetsonile kuuluvale piimakarjakasvatusega tegelevale ettevõttele Halinga OÜ. Viimase põhitegevusala on piimakarjakasvatus. Kuid ettevõttele kuulub mitu veepumplat, nende hulgas Libatse pumpla, mille kaudu müüakse soovijatele puhastamata vett. Arvetel kajastus aga kanalisatsiooniteenuski, mida Halinga ei osuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles