Galerii ⟩ Rahvatantsurühm tähistas 15. aastapäeva vanas kirikus

Pärnu Postimees
Copy

Rahvatantsurühm Tuurit-Tuurit tähistas 15. aastapäeva kahe väljamüüdud etendusega vanas Uulu kirikus.

Nagu Tuurit-Tuuriti juhatuse liige ja tantsija Merle Ojasoo märkis, eelnesid päikesepaistelisel laupäeval kahele täismajale antud kontsertetendusele “Usu või ära usu!” üheksa kuud plaanimist, koosolekuid, trenne, laagreid, ülesannete jagamist, läbirääkimisi, rahastuse otsimist ja põhjalikku valmistumist.

Etendused lõppesid püsti seisva publiku tormilise aplausi saatel.

Tuurit-Tuurit soovis teha midagi erilist ja Ojasoo sõnutsi see õnnestus: eheda emotsiooni said nii tantsijad kui ka vaatajad. 

“Alles siis, kui esimene täiskostüümides ja rekvisiitidega, valgustuse ja heliga proov sai tehtud, hakkas kohale jõudma, kui unikaalse ja võimsa 15. aastapäeva kingituse saime endale ja oma suurimatele sõpradele teha,” lausus Ojasoo.

Etendusega jutustati müstiline muinaslugu Pärnu rahvatantsurühma Tuurit-Tuurit arenguloost – ideest praeguse päevani. Kui tantsud olid välja valitud, selgunud kaastegijad, kes soovivad ja saavad kampa lüüa, kirjutas sulesepp Martti Toots Tuuriti tantsijatest humoorikas võtmes, kuid sügavamõttelised vahetekstid, mille kuulajaile esitas näitleja Jaan Rekkor.

Ojasoo tõdes, et lõpuks jääb meelde ikkagi ehe emotsioon ja raskused ununevad, riided parandatakse ja mõni viltuläinud samm andestatakse.

Rahvuslik ja nüüdisaegne tants said üheks tantsuliseks nauditavaks tervikuks lavastajate Eneli Rüütli, Edda Prillopi, Kardo Ojassalu ja tantsijate koostöös. 

Aastapäevaetenduste koht oli eriline. Linnast väljas, Uulu kultuuri- ja puhkekülas asuv vana kirkuhoone lisas etendusele omakorda müstilist hõngu.

Pärast nädalast puhkust asub rühm järgmisteks esinemisteks harjutama. Tasapisi tegutsevad nad suvelgi, aga aktiivselt taas sügisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles