11aastane Pärnu poiss oli "TV 10 olümpiastarti" üleriigilisel etapil teistest mäekõrguselt üle

Märt Pilme
, reporter
Copy
Tulevikutegija Toomas Tüür edestas palliviskes järgmisi pika puuga.
Tulevikutegija Toomas Tüür edestas palliviskes järgmisi pika puuga. Foto: Marko Mumm/EKJL

Koolinoorte võistlussarja "TV 10 olümpiastarti" 52. hooaja neljas üleriigiline jõuproov kujunes Pärnumaa õppuritele Tallinnas üliedukaks: autasustamistseremooniale jõuti kaheksal korral. Eriliselt paistis silma Pärnu Vanalinna põhikooli 11aastane õpilane Toomas Tüür.

Niidupargi kergejõustikuklubis harjutav Tüür pani Kadrioru staadioni ahhetama nooremate ehk kuni 12aastaste poiste konkurentsis, kui sai palliviskes parimal katsel kirja 62 meetrit ja 19 sentimeetrit. Ülejäänud kolmel katsel lendas kumjas kera samuti 60 meetri joone lähedale.

Ta oli legendaarse võistluse suveräänne võitja – 63 poisi konkurentsis jäi teine koht ligemale kümne meetri kaugusele, kui Kiili gümnaasiumi poiss Karl Martin Koppel teenis hõbemedali tulemusega 52.85.

Sprinter!

"Ta paneb teisigi alasid kõvasti, tegelikult on ta üldse üliandekas sprinter. Ma pole nii head ammu näinud!" mainis Tüüri 72aastane treener Mihkel Lembit esimese asjana. "Pole küll kuigi pikk poiss, aga looduse poolt on kaasa antud sprindilihas – see ongi kõige tähtsam. Valdab hästi tõkkejooksu, rütmitundega. Jõuab pikka maadki joosta. Kaugushüppes pole veel midagi erilist saavutanud, aga saab ka mitmevõistlusega hakkama, temast võikski kümnevõistleja tulla."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles