Minu laps – terve laps

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terviseüritus Pärnu lasteaias Kelluke.
Terviseüritus Pärnu lasteaias Kelluke. Foto: Erakogu

Pärnu lasteaia Kelluke üks selle õppeaasta tegevuskava ülesandeid on liituda Eesti tervistedendavate lasteaedadega, mis toetavad tervislikku eluviisi.
 

Lasteaia rühm Rodnitšok töötab teist aastat projektiga „Kui tahad olla terve“.

29. veebruaril 2012. aastal sai läbi viidud sportlik terviseüritus „Minu laps – terve laps“. Ürituse eesmärk oli näidata vanematele, kuidas mängu vormis saab lastele õpetada oma tervise eest hoolitsemist.

Ettevalmistus algas juba tükk aega enne pidu. Pedagoogide juhendamisel valmistasid lapsed ette kõik vajalikud atribuudid. Kõige rohkem meeldis lastele filmiks-intervjuuks „Lapsed räägivad“ valmistumise protsess, kus lapsed rääkisid endast ja oma perest. Olemas olid päris videokaamera, dekoratsioonid ja mis kõige tähtsam – tuttav operaator, kes teab, mida teeb.

Ja jõudiski kätte kauaoodatud meelelahutuse päev. Lapsevanemad kogunesid saali, kus kõrgete eesriiete taga olid peidus „toidupood“, „põhjapoolus“, „tööriiete ladu“, „köök“ ja „kunstitöökoda“.

Meelelahutuseks oli konkurss. Igat meeskonda esindasid kaks peret: lapsevanem ja laps.

Esimene ülesanne osutus suureks väljakutseks lastevanematele – oma lapse kummituse kostüümis ära tundmisega ei saanud peaaegu keegi hakkama.

Kui lapsed „toidupoest“ tagasi tulid, olid nende toidukorvikesed täidetud mitte ainult kasulike toiduainetega, vaid ka laste seas populaarsete kartulikrõpsudega. Ja siis tuli appi kloun-peojuht. Tema jagas selgitusi selle kohta, mida tuleb süüa, et olla terve. Isegi mängus peaks laps oskama teha õigeid valikud, mis on tervislik ja mis kahjulik.

„Hommikusöögi“ valmistamisel enam vigu ei tehtud. Hommikusöök ei tulnud mitte ainult toitev ja maitsev, vaid ka tervislik.

Kuid katsumused ei olnud veel läbi. Maitsvat toitu kõhu täis saanud vanemad  pidid asuma teele „põhjapoolusele“. Mida nad pidid teele kaasa võtma, oli laste valida. Päikeseprillid, vihmavarjud, taskulambid, helkurid, ujumismütsid – kõik oli vajalik, et reisida „põhjapoolusele“.

Kohvrid olid küll pakitud, kuid katsumused ei olnud sellega veel lõppenud. Kontrolliti, kui tihti võtab ema lapse käest kinni, aitab tal käsi pesta, õpetab seepi ja käterätikut kasutama.  Oma lapse paberile jäetud käejälje arvasid vanemad ära läbi raskuste.

Nüüd jõudis kätte see hetk, kui saadi teada,  millest laps unistab, kelleks tahab saada. Tuli välja, et kõige populaarsem elukutse oli politseinik. Meie põlvkond võib rahulikult magada, kui üles kasvavad sellised toredad ja teadlikud korravalvurid.

Kuna üritus toimus naistepäeva eel, oli laste järgmiseks ülesandeks valmistada etteantud lilledest emale lillekimp ja kutsuda ta tantsule.

Üritus lõppes lõhkevate õhupallide ilutulestiku, diplomite jagamise ja maitsva maiustusega.

Kõik oli väga tore.  Selliseid üritusi võiks rohkem olla, sest lastele meeldivad need väga. Eriti, kui nendest võtavad osa nende vanemad. Suur tänu meie lastele osutatud tähelepanu eest, huvitava ja kaasahaarava ürituse eest, imelise vastuvõtu eest – selline oli vanemate tagasiside ürituse kohta.

Ka meie täname kõiki, kes aitasid kaasa ürituse korraldamisel: Nina Germanichit, Anna Garšinat,  Vana-Pärnu poe juhatajat Lidia Klemenchenkot, Pärnu lasteaia Kelluke töötajaid ja juhtkonda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles