Karin Uibo Pärnu suvi jätab ööpäeva jagu rohkem aega alkoholi tarbida

Karin Uibo
, Pärnu politseijaoskonna Pärnu piirkonnagrupi juht
Copy
Pärnu linnavõim leevendas kuurortlinnas kehtivaid alkohoolsete jookide müügipiiranguid ja lubas meelelahutuskohtadel kohapeal tarbimiseks alkoholi müüa suvekuudel ööl vastu reedet kaks tundi senisest kauem.
Pärnu linnavõim leevendas kuurortlinnas kehtivaid alkohoolsete jookide müügipiiranguid ja lubas meelelahutuskohtadel kohapeal tarbimiseks alkoholi müüa suvekuudel ööl vastu reedet kaks tundi senisest kauem. Foto: Joakim Klementi

Septembris hakkas Pärnus kehtima kohapeal tarbitavate alkohoolsete jookide müügipiirang: esmaspäevast reedeni 2–6 ning laupäeval, pühapäeval ja riigi- ja rahvuspühadel 4–7. Tänavu kevadel leevendas Pärnu linnavolikogu piirangut ja nüüd saab suvel ka ööl vastu reedet kaks tundi kauem ehk kella neljani alkoholi müüa. See teeb juuni, juuli ja augusti peale terve ööpäeva jagu ehk 24 tundi rohkem alkoholimüügi aega. Politseile tuli see samm ootamatult.

Kui müügipiirang läinud aasta aprillis volikogus vastu võeti, eelnesid sellele arutelud, kuhu oli kutsutud politseigi. Hea oli kuulda, kui volikogu sotsiaalkomisjoni esimees Vahur Mäe tõi alkoholimüügi piiramist toetava argumendina turvalisuse teemade kõrval esile rahvatervise ja alkoholi liigtarvitamisest tingitud murekohad sotsiaalvaldkonnas. Millised arutelud nüüdsele müügipiirangu leevendamise eelnõule eelnesid, paraku ei tea: politseid seekord piirangu muutmise plaani ei kaasatud.

Pärnu on kuurortlinn ja paljud soovivad avada just siin suvel oma esimese äri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles