Pealtnäha väikesed, aga tegelikult olulised aspektid kodu sisustamisel

Kaup24
Copy
Foto: © Pro Creators canva.com

Kas sind ootab ees kodu sisustamine? See on väga põnev protsess, mis sisaldab nii planeerimist kui ka sisustuse soetamist. Selleks, et saaksid luua oma unistuste kodu, pöörame sinu tähelepanu mõnele aspektile, mida ei tasu alahinnata. Just need on tihtipeale kohad, millele ei pöörata piisavalt tähelepanu. Õpi teiste kogemusest ja loo ideaalne kodu!

Valgustid on sama olulised kui mööbel

Tavaliselt pannakse suur rõhk sellele, milline mööbel valida ja valgustid soetatakse ühe viimase asjana. Tegelikult tuleb valgustusega arvestada juba kogu sisustuse planeerimisel. Miks on valgustid nii olulised? Vajame erinevate asjatoimetuste jaoks valgust ja selleks, et seda oleks piisavalt, on meil vaja valgusteid. Köögi töötasapinna kohale või kodukontori lauale on vaja piisavalt eredat valgust, et saaksime süüa valmistada ja töötada. Seevastu magamistuppa võib lisada vähem intensiivseid valgusteid. Tegelikult ei pea ka see alati paika, sest valgustite valik sõltub ruumi planeeringust ja loodusliku valguse olemasolust. Just sel eesmärgil tulebki arvestada valgustid plaani, kui oled panemas paika mööbli asukohta või valimas seinavärvi.

Valgusteid on erinevaid ja lihtsalt öeldes saab neid liigitada põhivalgusallikateks ja lisavalgustiteks. Valikus on nii siinidel valgustid, ripp-, seina-, põrandavalgustid ja erinevad laualambid. Neid kõiki erinevaid liike tasub kombineerida, et oleks olemas nii töö tegemise valgus, aga ka hubased valguspunktid õdusateks õhtuteks.

Ära unusta tekstiile

Tekstiilidest rääkides on kõige olulisemad vaibad, sest need pole mitte ainult sisustuselemendiks, vaid aitavad hoida sooja, summutavad kaja ja loovad tõeliselt õdusa keskkonna. Vaipasid ei pea alati maha panema, vaid need võib asetada ka seintele. Valik on sinu!

Vaipasid on saadaval erinevatest materjalidest ja suuruses. Olemas on nii väiksemad vaibad kui ka vaipkatted, mida kasutatakse kogu põranda katmiseks. Tulenevalt ruumist, vali kas eelistad vaipkatet, kivi- või parkettpõrandat koos üksikute vaipadega. Tihti peale saab vaipkate esimeseks valikuks magamis- või lastetoas. Kui sul on koduloomad, siis ei pruugi vaipkate olla parim lahendus ja tasub ruumi täiustada üksikute väiksemate vaipadega. Kasuta selliseid vaipasid diivani ees, söögilaua all, esikus ja köögis. Kui sa soovid, võid lisada ka mõnusad vaibad voodi äärde, et igal hommikul oleks mõnus sinna astuda.

Lisaks vaipadele, tuleb rääkida ka aknakatetest. Aknakatted võivad olla nii rulood kui ka külgkardinad. Kui sa soovid ruumi rohkem soojust tuua, siis eelista kardinaid. Kui tegemist on ruumiga, kus päike võib segama hakata, vali pimendavad kardinad või kardinad koos rulooga. Selline lahendus on ideaalne kodukontorisse või lastetuppa. Magamistuppa vali pimendavad kardinad, kööki ruloo ja elutuppa interjööri täiendavad külg- ja põhikardinad. Kõik vajaliku ideaalse kodu sisustamiseks saad valida välja Kaup24-st ja Hansapostist. Avasta kõik alates kardinatest kuni mööblini välja ja telli e-poest!

Copy
Tagasi üles