GALERII ⟩ Pühapäeval tähistati Eesti lipu sünnipäev

Sirle Matt
, reporter
Copy

Eesti lipu 139. sünnipäeva tähistati lipu heiskamisega.

Eesti lipu heiskavad lipu sünnipäeval kõik riigi ja kohaliku omavalitsuse asutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud. Meie rahva ühtsustunde, kultuuri ja omariikluse auks on oodatud ka kõik teised lippe heiskama.

Sindis koguneti sinimustvalge lipu sünnipäeva tähistamiseks keskpäevaks Julius Friedrich Seljamaa monumendi juurde, kus pidupäevalisi tervitas Pärnu noorte puhkpilliorkester veerand tundi kestva kontserdiga. 

Pidulikule tseremooniale järgnes rongkäik, mis suundus esmalt Sindi muuseumi juurde. Seejärel siirdus rongkäik Tööstuse tänavale ja Pioneeride puiestee kaudu Sindi gümnaasiumi õuele. Seal toimuval kontserdil astusid üles Alen Veziko, Sindi gümnaasiumi, muusikakooli ja Sindi lasteaia lapsed.

4. juunil 1884 kogunesid 24 Eesti soost üliõpilast Otepääle, et pühitseda ja õnnistada esimene sinimustvalge Eesti lipp. Üliõpilaste tunnuslipp hakkas ajapikku tähistama Eesti kultuuri ja rahvast laiemalt, XX sajandi alguseks oli see kinnistunud Eesti idee ja rahva ühendajana. Omariikluse saavutamisel võeti rahvusvärvid riigivärvideks.

Eesti lipp ühendab Eesti rahvast ja riiki, selle kasutamise õigus on igaühel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles