Vanameister Tõnu Endrekson krooniti kodujõel Eesti karikavõitjaks

Märt Pilme
, reporter
Copy
Allar Raja (vasakul) ja Tõnu Endrekson panid ühestel paadid joonele: eelsõidus oli kiirem Raja, finaalis Endrekson.
Allar Raja (vasakul) ja Tõnu Endrekson panid ühestel paadid joonele: eelsõidus oli kiirem Raja, finaalis Endrekson. Foto: Tairo Lutter

Nädalavahetusel kogunes Maarjamaa sõudeparemik Pärnu jõele: kui laupäeval selgitati Eesti karikavõistjaid, siis pühapäeval meenutati kunagist spordikorüfeed Erich Wilhelm Seilerit mälestusregatiga.

Meeste ühepaatide finaalis nägi nimekat seltskonda, ässadest olid karikavõistlustelt puudu vaid neljapaadi liikmed Johann Poolak ja Mikhail Kushteyn.

11 sõudja hulgast murdsid kuueliikmelisse lõppsõitu kõik favoriidid: Tõnu Endrekson (Pärnu SK), Allar Raja (Pärnu SK Kalev), Sten-Erik Anderson (Pärnu SK Kalev), Kaspar Taimsoo (Viljandi SK), Mihhail Netšajev (Narva) ja Elar Loot (SAK Tartu).

Eelsõidus näitas kahekilomeetrisel pingutusel parimat minekut Raja (8.38,4), kellele järgnesid Loot (8.39,7) ja Endrekson (8.40,5). Finaalis ei leidunud 43aastasele vanameistrile vastast ja kahekordne olümpiamedalist Endrekson triumfeeris 8.24,5ga. Teine oli Loot (8.28,3) ja kolmas Anderson (8.30,2). Raja jättis finaali pooleli.

Finaali tulemused.
Finaali tulemused. Foto: Kuvatõmmis

Kokku selgusid karikavõitjaid 16 võistlusklassis ja pärnakatele tuli viis võidutrofeed. Kahepaatidel triumfeerisid tüdrukute A-klassis Bärbel Rõõm ja Mariliis Aak (Pärnu SK), B-klassis Lisette Idvand ja Eliise Tart (Pärnu SK), meestest Ander Koppel ja Mihhail Netšajev (Pärnu SK Kalev/Narva) ning poiste B-klassis Nikolai Kiradi ja Marcus Viks (Pärnu SK).

Klubide arvestuses tuli 167 punktiga karikavõitjaks SAK Tartu, kes edestas õige napilt jõuproovi korraldanud Pärnu sõudeklubi (160). Viljandi (87) oli kolmas ja Pärnu SK Kalev (51) neljas.

Seileri mälestusvõistlusel võidutses meestest Raja, kes edestas Andersoni ja Looti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles