Tervise arengu instituut ⟩ Pärnu eelistas inimeste tervisele ja turvalisusele alkoholimüüjate kasumit (1)

Anneli Sammel
, Tervise arengu instituudi uimastite ja sõltuvuste keskuse alkoholi ja tubaka valdkonna juht
Copy
Pärnu linnavolikogu leevendas suvekuudeks öise alkoholimüügi piiranguid.
Pärnu linnavolikogu leevendas suvekuudeks öise alkoholimüügi piiranguid. Foto: Arvo Meeks

Ööelul on meelelahutuses kindel koht ja seda eriti noortele, kellele on see oluline sotsialiseerumise, lõõgastumise, tantsunaudingu ja popkultuurist elamuse saamise pärast. Öine meelelahutus pakub samuti paljudele tööd, sissetulekut ja on kasumlik.

Paraku ei saa mööda vaadata sellestki, mida toob kaasa alkoholiga liialdamine: muud uimastavad ained, traumad ja avaliku korra rikkumine. Probleemid puudutavad nii ööelus osalejaid endid kui tavalisi linnakodanikke, kes elavad piirkondades, kuhu öine meelelahutus on koondunud. Joobega seotud tagajärgedega tegelemine avaldab märkimisväärset survet nii politsei kui kiirabi ressurssidele.

Paar nädalat tagasi sai meedias tähelepanu Pärnu linnavolikogu otsus, millega leevendati alla aasta tagasi öisele alkoholimüügile kehtestatud piiranguid kohapeal tarbimisel. Muudatusettepaneku taga olid Pärnu meelelahutusettevõtted, mis suveperioodil soovisid pikendada meelelahutusettevõtetes alkoholimüügi aega kahe tunni võrra ööl vastu reedet. Kuigi linn ise ja ettevõtjadki möönavad, et piirangud on toonud kaasa kesklinnas õigusrikkumiste vähenemise, otsustati ettevõtjate soov kiiresti rahuldada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles