Kultuurierialade õppijad võivad Arnold Antoni kultuuristipendiumi taotleda

Pärnu Postimees
Copy
Arnold Antoni 100. sünnipäeva puhul hakati Pärnus välja andma temanimelist kultuuristipendiumi.
Arnold Antoni 100. sünnipäeva puhul hakati Pärnus välja andma temanimelist kultuuristipendiumi. Foto: Jüri Looring

Pärnu linnavalitsus kutsub Eesti või välismaa õppeasutustes kultuurierialasid õppivaid inimesi üles taotlema vähemalt 1000 euro suurust Arnold Antoni nimelist kultuuristipendiumi.

Arnold Antoni nimeline kultuuristipendium on Pärnu linna ja Arnold Antoni sugulaste ning sõprade koostöös välja antav stipendium, mille eesmärk on aidata kaasa Pärnu ja Pärnumaa kultuurielu mitmekesistamisele, annete ja ideede arendamisele kultuuri valdkonnas ning arengu jätkusuutlikkuse tagamisele.

Stipendiumile on oodatud kandideerima need pärnakad ja Pärnuga tihedalt seotud inimesed, kes õpivad või täiendavad end kultuurivaldkonnas mõnes Eesti või välismaa õppeasutuses. Kandideerija elukoht rahvastikuregistris peab olema Pärnu linn kui omavalitsus (keskuslinn, Paikuse, Audru või Tõstamaa osavald).

Stipendium on mõeldud õppetegevuse toetamiseks, sealhulgas õppemaksu tasumiseks, uurimistööde läbiviimiseks, loometegevuse projektide rahastamiseks, vajalike vahendite soetamiseks ja muude otseselt õppetegevusega seotud kulude katmiseks. Stipendiumi suurus on vähemalt 1000 eurot.

Stipendiumitaotlusi võetakse vastu 1. augustini. Kandidaatidel tuleb täita linna kodulehel asuv taotlusvorm ning esitada elulookirjeldus, tõend õppeasutuses õppimise kohta ja motivatsioonikiri, mis annab ülevaate kandidaadi erialastest eesmärkidest, senistest edusammudest, stipendiumi eeldatavast kasutusest, huvidest väljaspool õppekava ning oma olemasolevast ja/või plaanitavast rollist Pärnu kultuurielu edendamisel.

Läinud aastal sai Arnold Antoni nimelise kultuuristipendiumi Göteborgi muusika- ja teatriakadeemia maailmamuusika osakonnas õppiv Regina Mänd, stipendiumi suurus oli 3000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles