GALERII ⟩ Eesti suurimal ratsaspordifestivalil nägi maailmaklassi ja miljonilisi hobuseid

Märt Pilme
, reporter
Copy

Kas te teate, kui palju maksavad kalleimad hobused, kes CHI Pärnu rahvusvahelisel võistlusel ringi kappasid? Ikka miljoneid eurosid?

“Jah, väga võimalik,” vastas Maria talu 57aastane peremees ja võistluste korraldaja Enn Rand, kes on suure osa oma elust pühendanud just ratsaspordile ja hobusekasvatusele. “Eestiski on hobuseid müüdud päris suurte summade eest, alates kuuekohalistest. Aga mina pole ühtki sellist looma müünud.”

Ja säärased hingehinda maksvad suksud traavisid viimasel kahel nädalal Pärnu linnas! Noh, täpsemalt Kõpu külas. Mõistagi ei maksa kõik kaeramootorid, kes Maria talus võistlesid, nõnda palju. Rand rehkendas, et kümne päevaga käis nende aladelt läbi umbes 300 hobust. Rääkimata nendega kaasas olnud ratsanikest. Teisisõnu: see on Eesti suurim ratsaspordifestival!

Ööd jäid lühikeseks

Pärnumaa suurvõistlust korraldati kolmandat aastat järjest. Nagu ikka võeti mõõtu kooli- ja takistussõidus ning rakendispordis. Kohale tuldi nii Eestist, Soomest, Rootsist, Lätist, Leedust kui Ukrainast. Peale rahvusvaheliste võistluste toimusid Eesti-sisesed mõõduvõtud: kokkuvõttes kogunes võistlusklasse nii palju, et kõikide auhinnasaajate nimetamiseks jääks leheruumi vajaka.

Tehti nõnda suurelt, et enam võimsamalt vist ei annagi? “Tallid, kus kohti jagub umbkaudu 200 hobusele, olid teisel nädalal täis. Kolme aastaga on meie tuntus ja tase kasvanud sinnani, et sooviavaldusi on rohkem, kui suudame vastu võtta,” andis Rand mõista, et osalejate piir on saavutatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles