Kolumn ⟩ Tehisaru ründab

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
On ebatõenäoline, et tekstirobotid hakkaksid Pärnu Postimehe lugejatele oma “loomingut” pakkuma.
On ebatõenäoline, et tekstirobotid hakkaksid Pärnu Postimehe lugejatele oma “loomingut” pakkuma. Foto: JUSTIN TALLIS/AFP/Scanpix

Tekstirobotid ründavad! Kordan, tektirobobotid ründavad! Nii on paljude elualade esindajad edgarsavisaarelikult hüüdnud viimase aasta jooksul, mil tehisintellekti areng üha rohkem päevakorral, oma murelikke mõtteid aina kõvema häälega väljendades.

See on tekitanud küsimuse, kas ja millal võivad sellised tehnoloogiad võtta ajakirjanikeltki töö ning kas on ohus nende roll.

Ehkki vastus on “ei”, suutis ChatGPT, kellele säärase küsimuse esitasin, pakkuda üsna sisuka ja argumenteeritud vastuse.

Ta ütles nii: Tehnoloogiliste arengute valguses on ChatGPT ja teised taolised tehisintellektipõhised keelemudelid kahtlemata väga võimekad tööriistad, mida saab kasutada eri elualadel, sealhulgas ajakirjanduses. Neid tehnoloogiaid on kasutatud uudistevoogude genereerimiseks ja faktide kontrollimiseks. Siiski tuleb mõista, et praegusel hetkel tehisintellekt ei võrdu üliinimesega ning selle võimed ajakirjanikku täielikult asendada on piiratud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles