Kristin Tattar valiti Team Estoniasse

Pärnu Postimees
Copy
Kristin Tattar.
Kristin Tattar. Foto: Eero Vabamägi

Eesti Olümpiakomitee (EOK) valis tippspordiprogrammi Team Estonia uued liikmed: sellest nädalast kuuluvad auväärt nimekirja kettagolfar Kristin Tattar, piljardimängijad Andres Petrov ja Denis Grabe.

Team Estonia on 2019. aastal loodud Eesti tippspordi toetamise süsteem, mis pakub sportlasele tugiteenuseid ja konkurentsivõimelise ettevalmistuse tiitlivõistlusteks.

Peale olümpiaalade individuaalsportlaste on Team Estonia nimekirjas olümpia pallimängualade täiskasvanute ja noortekoondised ning viie mitteolümpiaala (autosport, karate, male, mootorrattasport ja orienteerumine) sportlased.

Team Estonia koordinaatori Raido Miti sõnutsi on väga oluline tunnustada maailma tippu jõudnud sportlasi, kes tõstavad ala populaarsust ja hoiavad Eesti sporti maailmakaardil. Äsjasele otsusele aitas kaasa nende alade konkurentsitihedus: pärnakas Tattar on kettagolfi maailmameister, Petrov snuukri Euroopa meister ja Grabe pälvis äsja 10 palli MMil viienda koha.

“Siiski ei saa me praegu kaasata Team Estoniasse kettagolfi ega piljardit kui mitteolümpiaalasid, sest mõlemal alal on veel arenguruumi, näiteks treenerite koolitamisel ja ala kandepinna suurendamisel. Tattar, Petrov ja Grabe saavad Team Estonia nimekirja kuuludes edaspidi kasutada tugiteenuseid ja võimaluse taotleda järgmisest hooajast ettevalmistustoetust,” kinnitas Mitt.

Tattar esines pärast uudise avaldamist kohe tunnustuse vääriliselt ja võitis USAs oma hooaja kuuenda profituuri etapi, Zoo Town Openi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles