VIDEO Aasta tabamus? Kostja kostitas Vaprust tõelise iluväravaga

Märt Pilme
, reporter
Copy
Konstantin Vassiljev skooris Pärnu Vapruse vastu umbes 40 meetrilt. 
Konstantin Vassiljev skooris Pärnu Vapruse vastu umbes 40 meetrilt. Foto: Eero Vabamägi

Ehkki Pärnu Vaprus suutis kodusel Rannastaadionil valitseva meistri FC Flora vastu juhtima minna, kaotasid pärnakad 17. vooru meistriliiga matši viimaks 1:5.

Tabeli esimese ja neljanda vastasseisu esimesed 28 minutit kuulusid 658 pealtvaataja ees täielikult Florale ja pärnakad suruti kaitsesse. Siis tekkis Pärnul harv kontrarünnak, mis tipnes sellega, et florakate keskkaitsja Markkus Seppik küpsetas viimase mehena piruka ehk kaotas rumalalt palli ja tõmbas veel mänguvahendi võitnud Kevin Kauberi kastis siruli. Penaltit asus lööma Ronaldo Tiismaa, kes saatis nahkkera postipõrkest väravasse.

Florakad jätkasid survestamist ja jõudsid sihile vahetult enne poolajavilet, kui Kristo Hussar pääses äärelt läbi, andis söödu keskele ja Martin Miller suunas palli ühe puutega võrku. 

Külalised pääsesid juhtima 53. minutil, kui Aleksandr Šapovalov sai liini taha palli ja pärnakate äärekaitsja Joonas Sild jooksis pealinlaste tipuründaja kollase kaardi vääriliselt pikali. Selge penalti. 11 meetri karistuslöögi realiseeris kaptenipaela kandnud Henrik Ojamaa. Flora sai oma tahtmise ja mängutempo rauges.

Ehkki järgmise pooltunni jooksul tekkis Vapruselgi perioode, kus vallati palli, lõi otsustava naela 88. minutil Pärnu kirstu vanameister Konstantin Vassiljev. Kümmekond minutit varem vahetusest sekkunud Eesti koondise kapten sai Vapruse pallikaotuse järel keskringi lähistel palli, vaatas, et Ott Nõmm seisab karistusala joonel, ja üllatas Pärnu väravavahti ühe puutega kaarpalliga.

Nõmm taganes ja üritas küll umbes 40 meetrilt sooritatud pehmet lööki tõrjuda, ent 38aastase Vassiljevi sooritus oli nõnda täpne, et maandus suvepealinlaste võrgus. Tugev aasta parima värava tiitli kandidaat!

Vaadake Vassiljevi iluväravat:

 

Pärnakatel läks lõpp lappama, sest üleminutitel skoorisid veel Sten Reinkort ja Danil Kuraksin. 

Flora on 42 punktiga liider, Vaprus 22 silmaga neljas. Pärnakate järgmine mäng tuleb 27. juunil võõrsil Tartu Tammekaga.

Meistriliiga tabel.
Meistriliiga tabel. Foto: Kuvatõmmis

Pärnu Vapruse ja Viljandi Tuleviku ühisnaiskond kaotas naiste meistriliigas võõrsil 1:8 Tabasalule. Siinse tiimi eest sai penaltist jala valgeks Anna-Liisa Joandi. Ühisnaiskond on kaheksa mänguga kogunud ühe viigipunkti, mis kaheksa võistkonna seas annab viimase koha. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles