Favoriidid panid Taalis oma paremuse maksma

Joel Kukk
Copy
Hondat taltsutanud Sander Roosimaa (nr 91) nautis võidurõõmu nii esiveoliste klassis kui superfinaalis.
Hondat taltsutanud Sander Roosimaa (nr 91) nautis võidurõõmu nii esiveoliste klassis kui superfinaalis. Foto: Erakogu

Pärnumaa tehnikaspordikubi Erki Sport superkrossi karikasarja neljandal etapil kihutas Taali krossirajal üle poolesaja autosportlase ja paremus selgus üheksas arvestuses.

“Juba hommikused kvalifikatsioonisõidud näitasid, et paljudes klassides kipuvad favoriidid oma paremuse maksma panema ja uutele üritajatele võib vanade kalade tempos sõitmine raskusi tekitada,” rääkis superkrossi korraldaja, Erki Spordi president Eiki Eriste, kelle sõnutsi Taalis just nii juhtuski.

Esiveoliste autode finaalsõidus tuiskas esimesena finišisse Sander Roosimaa Honda Civicul, teiseks tuli Alar Allik Mazdal ja kolmas oli Einar Heljand Opel Astral. Tagaveoklassis nautis võidurõõmu Ranno Metsaveer (BMW E26), kes edestas lähimat jälitjat Kauri Metsaotsa (Lada 2105) finišis alla sekundiga, ja kolmanda auhinna teenis Eerik Hunt (Lada 2107).

Noorte võidusõitjate konkurentsis pani oma paremuse taas maksma Henri Muld, teise koha saavutas Albert Ako Kokk ja kolmas oli Marten Muld. Kõik kolm kihutasid Hondal. Vabaklassi esikohaheitlusest väljus võitjana Margo Soomets Ford Fiestal. Teise koha saavutas pool sekundit hiljem finišisse tuisanud Tauri Jaanson Opel Astral ja kolmandaks tuli üle pika aja taas võistlusauto rooli istunud Raimo Reek (BMW E36)

Sprindivõistlusel, kus kolmest voorust läks igal sõitjal arvesse kaks paremat, ei andnud superkrossi klassides hiilanud sportlased tänavasõiduautosid taltsutanud rahvasportlastele suurt sõnaõigust. Jaansonile kuulus kindel võit nii esiveo kui 4WD arvestuses, Kokk oli kiireim noor, Metsaveer võidutses tagaveoliste klassis ja naiste esimese auhinna teenis Katrina Mathiesen (BMW E36).

Pika ja sündmusrohke võistluspäeva lõpetas seitse ringi kestnud superfinaal, kus viimaselt kohalt startinud Roosimaa tõusis juba kolmandal tiirul liidriks ja lõpetas uhkes üksinduses võitjana. Teise auhinna teenis superkrossi karikasarja staažikaim võistleja Margus Suigusaar Opel Astral ja kolmandaks tuli Heljand.

Superkrossi karikavõistluste järgmine etapp sõidetakse augusti teisel nädalavahetusel Audrus Porsche Ringil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles