Kevin Saar näitas EMil murede kiuste maailmaklassi: Ebaõnnestumine tegigi sõidud põnevaks

Märt Pilme
, reporter
Copy
Kevin Saar ei jahi kuuendat järjestikust EMi tšempionitiitlit, vaid jätkab unistuste täitmist Ameerikas.
Kevin Saar ei jahi kuuendat järjestikust EMi tšempionitiitlit, vaid jätkab unistuste täitmist Ameerikas. Foto: Karli Saul/EMF

Sel hooajal Ameerikas maailma kõvimas quadracer’ite karussellis ehk ATV Nationial Championshipis tiirlev Kevin Saar põikas nädalaks Eestisse ja näitas kodupublikule, mida on lombi taga õpitud. Ehkki trotsida tuli hulga ebaõnne, tõusis 23aastane pärnakas Euroopa meistrivõistluste avaetapil pjedestaali kõrgeimale astmele.

Tõele au andes polnud Saarel esiti plaanis tänavu kodukamaral mõõtu võttagi – juhuste kokkulangemisel kukkus see lihtsalt nii välja.

Nimelt on Tartu ülikooli kehalise kasvatuse ja spordi eriala bakalaureusetudengil käsil viimane semester. Kuigi õppejõududega oli kenasti läbi räägitud, et suvepealinlane saab õpinguid jätkata USAst distantsilt, tuli nüüd tulla Taaralinna eksameid sooritama. Kuna vilumuste kontrollimise aeg kattus täpselt Langel toimunud EMi avaetapiga, ei saanud jätta võimalust kasutamata.

Saar oli Eestis täpselt nädala. "Lennujaamast läksin otse Tartusse, et teha eri töid ja eksameid järele. Enne EMi käisin paar korda ka sõitmas, et oma masinaga uuesti harjuda – nädal möödus väga kiiresti!" rääkis sportlane, kes lendas esmaspäeval tagasi Ameerikasse, sest nädalavahetusel ootab ees uus etapp. "Kodupubliku ees on alati eriline ja mõnus võistelda. Nägin sõpru, tuttavaid ja toetajaid – vägev üritus!"

Mootorimured

Saarele oli äsjane 30. järjestikune EM-etapp, selle aja jooksul on ta võidukarika teeninud 16. korral. Ehkki viiekordne Euroopa meister pälvis esikoha nüüdki, ei tulnud see teps mitte lihtsalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles