Noored merekarud võistlesid Pärnu jõel

Copy
LHV regatt meelitas Pärnusse noori purjetajaid enamikust Eesti jahtklubidest.
LHV regatt meelitas Pärnusse noori purjetajaid enamikust Eesti jahtklubidest. Foto: Pärnu jahtklubi

Eesti Optimist-klassi noorpurjetajate LHV karikasarja esimesel etapil Pärnus kostitas ilmataat võistlejaid kahel päeval vaiksepoolsete ja keerutavate tuultega.

“Avapäeval suutsime ära teha kõik kavas olnud neli võistlussõitu, kuid teisel päeval pidime vaibunud tuule tõttu piirduma kolme sõiduga,” rääkis regati võistlusjuht Viktor Umb.

Seitsme sõidu kokkuvõttes pani oma paremuse maksma kodujõel seilanud Lukas Jürioja, pjedestaali madalamad astmed hõivasid Tallinna kalevlased Gustav Herbert Jügenson ja Raul Priks. Esikolmikule järgnesid Lukas Betlem Uku Kuuse purjespordikoolist, pärnulanna Maia Juurik Machado ja hiidlane Hugo Oago.

Piigade arvestuses tuli teiseks kalevlanna Anna Nicole Ursini ja kolmas oli Mari Uudam Haapsalust. Esikuuikusse mahtusid veel Pärnu jahtklubi purjespordikooli kasvandik Ursula Melnits ja Uku Kuuse õpilased Ingrid Idnurm ning Adele Marielle Räppo.

Sel nädalavahetusel võistlevad meie paremad noorpurjetajad Lätis traditsioonilisel Kuiviži regatil ja kiiljahtide meeskonnad seilavad Helsingis Eesti ja Soome ühistel meistrivõistlustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles