Kakaterror Mille järgi valivad linnud autosid, mida “valanguga” kostitada? (2)

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Looduskaitseekspert Indrek Tammekännu arvates saavad linnufekaalidega pihta kõige rohkem need autod, mis jäävad suleliste õhkutõusuteekonnale.
Looduskaitseekspert Indrek Tammekännu arvates saavad linnufekaalidega pihta kõige rohkem need autod, mis jäävad suleliste õhkutõusuteekonnale. Foto: Johanna Roos

Rahvasuus on levinud legend, et kel õnnestub linnu väljaheitega pihta saada, selle õuele saabub õnn. Suurem tõenäosus tiivuliste kakaga lähemat tutvust teha on autodel ja tihti on tänavate ääres näha sõiduriistu, mis oleks sulelistelt justkui valangu või kogupaugu saanud. Selle üle ükski automanik aga õnnelik ei ole.

Tabavusprotsendi kohta liigub rahva seas mitu legendi. Mõni usub, et sulissõbrad valivad autosid, millele pihta saada, värvi järgi; mõni räägib, et seal, kus juba on, sinna tuleb juurde; mõni väidab, et nii märgistavad sulelised oma vaenlasi.

Ornitoloog Eedi Lelovi sõnutsi võib viimases väites olla tõetera sees. Ta on üsna kindel, et linnud kostitavad oma roojaga säravaid ja peegelduvaid objekte.

“Olen veendunud, et linnud roojavad nendele autodele, mille klaasid peegeldavad vastu. Nad näevad iseennast, mõtlevad, et see on vaenlane ning lasevad paagi tühjaks,” pakkus Lelov välja versiooni sulissõprade strateegiast.

Looduskaitseekspert Indrek Tammekännu arvates saavad peamiselt pihta need autod, mis jäävad lindude õhkutõusukoridoridesse. See seletaks, miks on pikas autorivis erimärgistus vaid mõnel üksikul lähestikku seisval sõiduvahendil, mitte kogu rivil.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles