Nädalast jäi kõlama Millist turisti me ootame?

Raido Keskküla
, arvamustoimetaja
Copy
Millist turisti me Pärnusse ootame?
Millist turisti me Pärnusse ootame? Foto: Andres G. Adamson

Soojad suveilmad on puhkajad taas Pärnusse meelitanud. Suvepealinn seab end vaikselt rütmi, mida on võõrale raske kirjeldada. Seda peab kogema.

See on aeg, mil linnakülalised liiguvad tänavatel arusaamatult õndsate nägudega ja tempos, mida on töömõtetes asjalikul linlasel raske järgida. See on aeg, mil autod sõidavad ühesuunalisel tänaval vastassuunas ja tänavakohvikutest kuuleb mõnusat suminat. Aeg, mil saab imeilusas Pärnu rannas tunda rõõmu suvepäikesest ja soojast mereveest, elada kaasa kriglikele spordivõistlustele sinise tartaankattega linna esindusstaadionil või nautida meeleolukaid kultuuriüritusi ja pargikontserte, öiseid pidusid, festivale ja sumedaid suveõhtuid.

Nii on see Pärnus alati olnud ja paljude jaoks jääb Eestimaa üürikesest suvest midagi puudu, kui kas või korrakski pole suvepealinna melus viibinud. Tegelikult pakub kogu imepärane ja eriilmeline Pärnumaa mererannik nii loodusmaastike uudistamist kui suvemõnude nautimise võimalusi. Kohalikud turismiettevõtjad pakuvad aasta-aastalt liivarannas lesimise kõrvale üha rohkem põnevaid tegevusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles