Vambola Paavo Kui õpiks läti keelt …

, ajakirjanik
Copy
Ajakirjanik Vambola Paavo leiab, et Pärnumaal on pikk piir Lätiga ja normaalne oleks, kui lõunanaabri keelt mingil tasemel oskaksime.
Ajakirjanik Vambola Paavo leiab, et Pärnumaal on pikk piir Lätiga ja normaalne oleks, kui lõunanaabri keelt mingil tasemel oskaksime. Foto: Marko Saarm

Hiljuti sattusin autos kuulama saadet, kus Vikerraadio saatejuht käis külas Mõisakülas ja ajas juttu toreda läti prouaga.

Pea 40 aastat on naine elanud Pärnumaal ja siia sattumisel oli süüdi kohalik mees, kellele jäi silma kaunis läti neiu. Proua rääkis väga head eesti keelt, jutt oli ladus ja kõlas kõrvadele sümfooniana. Kõige tipuks õpetab aktiivne proua Mõisakülas soovijatele läti keelt ja soovijaid leidub.

Nii et, runājam latviski (räägime läti keelt) … Põhjust nagu oleks. Pärnumaal on pikk piir Lätiga ja ja normaalne oleks, kui lõunanaabri keelt mingil tasemel oskaksime. Käime sagedasti Lätimaal. Pärnust ja Kilingi-Nõmmest pole kaugel Ruhja/Rūjiena, Salacgrīva või Valmiera. Ikka põigatakse aastas mitu korda naabrite juurde kaubareisile või suviti vahelduseks teisemat õhku hingama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles