Pärnu tüdrukud näitasid Läti regatil tugevat närvi

Joel Kukk
Copy
Lõunanaabrite regatil võistles poolsada Optimist-klassi purjetajat.
Lõunanaabrite regatil võistles poolsada Optimist-klassi purjetajat. Foto: Pärnu jahtklubi

Lõunanaabrite noorpurjetajate traditsioonilisel Kuiviži regatil pakkusid kohalikele sportlastele konkurentsi kuue Eesti jahtklubi roolimehed.

“Saaremaa poisid panid Lätis oma paremuse veenva ülekaaluga maksma ja Pärnu tüdrukud näitasid tugevat võistlejanärvi,” kiitis sel aastal taas Pärnu purjetajaid juhendav treener Viktor Umb oma endisi ja praegusi õpilasi.

Treeneri sõnutsi muutsid valdavalt nõrgad ja muutliku suunaga tuuled võistlemise keeruliseks.

Kuni 16aastaste Optimisti klassis noppisid paremad palad Saaremaa merispordi seltsi poisid: pjedestaali kõrgeimale astmele seilas Tobias Kalle, teiseks tuli Robert Matt ja kolmanda auhinna teenis Tallinna kalevlane Robert Kesküla. Pärnu parimana saavutas Aron Poolma 50 konkurendi seas kuuenda koha. Matis Talv oli 22., Uku Melnits 29. ja Remo Maripuu 41.

Õrnema soo konkurentsis purjetas Pärnu jahtklubi piiga Sharon Peetrimäe kolmanda auhinna vääriliselt. Regati võitis lätlanna Nikola Kamergrauze ja teise koha saavutas Rahe Uudam Uku Kuuse purjesordikoolist. Esikuuikusse hulka mahtusid veel Trinette Välisson Saaremaalt ja pärnulannad Elisabeth Veenpere ja Leene Väliste.

Kolmapäeval tähistavad kodulinna avamerepurjetajad jahtklubi 117. aastapäeva ja suve algust Kommodoori regati ja veesõidukite paraadiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles