Pärnu ujujad tulid kolmel korral Eesti meistriks

Pärnu Postimees
Copy
Dmitri Sillaste.
Dmitri Sillaste. Foto: Mihhail Krupnin

Pärnu spordikooli ujujad naasid Eesti noorte ja juunioride meistrivõistlustelt kuue medaliga.

Treener Katrin Tammiku hoolealustest tegi Tartus võimsa etteaste Dmitri Sillaste, kes teenis noorte konkurentsis Eesti meistri aunimetuse nii 50 meetri seliliujumises (28,59) kui sama stiili 200meetrisel (2.15,01) distantsil.

16aaastane pärnakas vormistas medalite arvestuses kübaratriki 100 meetris (1.01,48), kui pingutas selili hõbedavääriliselt. 100 meetri liblikujumises (1.00,85) jäi Sillaste esimesena pjedestaalilt välja.

Dmitri Sillaste (paremal) teenis esivõistlustel kolm medalit.
Dmitri Sillaste (paremal) teenis esivõistlustel kolm medalit. Foto: Mihhail Krupnin

Noorte hulgas jõudis auhinnatseremooniale ka Aleksandra Roos, kes pingutas 200 meetri liblikujumises (2.46,64) kolmanda koha vääriliselt. Finaalidesse ehk kaheksa hulka oli asja ka Kristelle Järvmägil.

Säravaid tulemusi saavutati juunioride konkurentsiski, kus Marika Tikkerbäri juhendatav Remi Tammik jõudis neljal distantsil finaali. 17aastane sportlane vormis neist medaliks ühe, kui sai kulla kaela 200 meetri seliliujumises ajaga 2.09,71. Tammik oli osaline ka 4x100 meetri kombineeritud teateujumises, kus Pärnu spordikool võitis pronksi (4.17,01). Kvartetis andsid kätele-jalgadele valu veel Denis Moskalenko, Silver Saulep ja Oskar Malva.

Remi Tammik (esiplaanil) on valmis startima selilidistantsile.
Remi Tammik (esiplaanil) on valmis startima selilidistantsile. Foto: Mihhail Krupnin

Individuaalvõistlustel ujusid finaalides peale Tammiku veel Moskalenko, Saulep ja Liisbet Sepp.

Spordikooli õpilased ei saa hooaega veel lõppenuks pidada, sest juuli alguses sõidavad Sillaste, Roos ja Järvmägi Rootsi, et esindada Eesti koondist Põhjamaade noorte meistrivõistlustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles