Uued raamatud

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uusi raamatuid tutvustab Hannely Raestu Pärnu keskraamatukogust.

Aino Pervik, “Kirjatähtede keerukas elu”

Kirjatähemaailmas elavad kirjatähed. Nendega pannakse kirja sõnu, mida mõeldakse või räägitakse. Tähed ei saa ise valida, mis sõnu neist tehakse. Selle raamatu jutud on aga niiviisi välja mõeldud, et üks või teine kirjatäht on päev otsa mingi kindla sõna ees ja sees ning elab oma sõnade elu otsekui muinasjututegelane.

Raamatus on 30 lugu, millest igaüks keskendub ühele tähele. Näiteks on ü ürgaja ürgloom, s aga õnnelik seeneke, jonnimisega on hädas j.

Tänapäev.

Barbara Taylor, “Loomade kodud”

Kodu ehitavad endale paljud loomad. Kodu kaitseb halva ilma ja röövloomade eest.

Kodu on kindel koht poegade kasvatamiseks. Ühed loomad ehitavad igal aastal uue eluaseme, teised kasutavad vana kodu, parandades seda. Tigu kannab oma kodu hoopis kogu aeg seljas kaasas.

Raamatus saab tutvust teha mesilaste pesa ja koprapere kuhilpesaga. Surikaadid õõnestavad maa alla keerukate käikudega võrgustiku, milles on palju kambreid. Neli vahvat ruumilist pilti aitavad piiluda loomakodude sisse.

Koolibri.

Iris Müntel, “Nutikad näomaalingud”

Näomaalingud said alguse juba tuhandeid aastaid tagasi. Siis ei olnud spetsiaalseid näovärve. Põlisrahvad kasutasid näomaalinguid jahikäiguks, sõjategevuseks ja usulistel põhjustel.

Tänapäeval tehakse selliseid maalinguid laste lõbustamiseks, täiskasvanute stiilipidudeks või enda käeliste oskuste proovilepanekuks.

Raamatus on 50 põnevat näomaalingut. Kaunitarid ja koletised, mereröövlid ja filmikangelased. Peale selle käemaalingud ja portree maalimine otse näole. Kõikide maalingute juures on tegemisõpetus. Samuti tuleb juttu värvidest, eri tehnikatest-nippidest.

Raamat kuulub sarja „Teeme koos“.

Koolibri.

Mauri Kunnas, “Pööraselt põnev autoraamat”

Selles raamatus kihutavad kõikvõimalikud sõidukid: veoautod, kaubikud, elektriautod, tuletõrjeautod, bussid, prügimasinad, treilerid ja maasturid.

Aga kuskil bensiinijaamas on Punamütsike ja kuri hunt. Ja parkimismajas nutavad Hans ja Grete. Väikeste ja suurte autosõprade rõõmuks on Mauri Kunnas kõigile tuttavad tegelased autoajastusse seiklema pannud.

Ajakirjade Kirjastus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles