Laura Lizette Sander krooniti eliitklassis Eesti ja Balti meistriks

Märt Pilme
, reporter
Copy
19aastane Laura Lizette Sander võitis viie päevaga kaks eliitklassi Eesti kulda.
19aastane Laura Lizette Sander võitis viie päevaga kaks eliitklassi Eesti kulda. Foto: Maris Vancevich

Pärnu Kalevi spordikooli kasvandik Laura Lizette Sander tegi Eesti meistrivõistlustel naiste eliitklassis kuldse duubli: kui viis päeva tagasi triumfeeris 19aastane pärnakas temposõidus, siis täna grupisõidus. Ühtlasi pälvis Sander Baltikumi parima tiitli.

Kui eraldistardist sõidus noppis pärnakas oma esimese eliitklassi Eesti meistri tiitli Viljandi ümbruses, siis grupisõiduks tuli rännata Leetu Alytusesse, kus olid kohal ka lätlased-leedukad, kes jahtisid oma riigi esivõistluste medaleid. Ühtlasi selgusid Baltimaade paremad.

106,4 kilomeetrit läks pedaalima 56 naist ja finišis mahtus neist poole minuti sisse 33. 

Lõpusirgel näitas teravaimat jalga Sander (2:55.58, AG Insurance - NXTG U23 Team), kes 0,5 sekundiga edestas leedulannat Olivija Baleišytėt (Dubai Police Cycling Team) ja 0,8 sekundiga kaasmaalast Elina Tasast.

Läti meistritiitli pälvis neljandana lõpetanud Anastasia Carbonari (UAE Developement Team; +0,8). Eesti meistrivõistluste pronksi võitis Elisabeth Ebras (UAE Development Team; +2,9), kes ületas finišijoone kuuendana.

Eliitklassi mehi ootas ees 162,8 kilomeetrit. Balti ja Läti meistriks krooniti Emīls Liepiņš, kes 37 sekundiga edestas Eesti meistrit Karl Patrick Lauku ja 41 sekundiga Lauri Tamme. Vändrast pärit 36aastane vanameister Rein Taaramäe (+48,8) veeres üle lõpujoone neljandana ja pälvis Eesti meistrivõistluste pronksi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles