Kaupo Koplus Veeliiklus Pärnu jõel vajab järelevalvet

Kaupo Koplus
, harrastussõudja ja -treener
Copy
Mootoriga veesõidukite tekitatud lainetus segab sõudjate treeninguid.
Mootoriga veesõidukite tekitatud lainetus segab sõudjate treeninguid. Foto: Mailiis Ollino

Etteruttavalt kinnitan, et järgnev arvamuslugu on sõudesportlaste kirjeldus olukorra kohta Pärnu jõel. Ehk hea meelega ootaks kõnealusel teemal kommentaare Pärnu linnavalitsuselt, politsei- ja piirivalveametilt (PPA) ja mootoriga veesõidukite omanikelt.

2022. aasta suvel märgiti Pärnu jõele, kahe sõudeklubi vahelisele alale sõudestaadion, mis pidi tagama sõudjatele ja aerutajatele ohutu treenimise. Kehtestati kiiruspiirang ja jõele pandi sõudestaadioni markeerivad poid ja lainekeelu märgid.

Sõudjate ja aerutajate soovid olid suured ja kaatri ja laevaomanike vastuseis piirangutele vähemalt niisama suur. Aga kokku lepiti ja sõudestaadion märgistati poidega. Rahul olid kõik, nii mootoriga kui lihasjõul vee peal liikujad, ja oli lootus, et piirangutest saavad kõik ühtmoodi aru ja veepolitsei jälgib kehtestatud reeglitest kinnipidamist.

2022. aasta suve teine pool oli paljulubav, sõudjad hoidusid sattumast väljapoole sõudestaadioni küljepoisid, kaatrid sõitsid vähemalt aktiivsetel treeningutundidel jõe vasakkalda läheduses. Kes jõe keskele sattuski, sõitis mõistliku kiirusega. Samuti oli PPA kaatrit iga päev näha ja paar korda õnnestus isegi märgata, et kontrolliti mõnda väikelaeva. Aga mis kõige positiivsem: PPA kaatri nägemisulatuses sõitsid kõik väikelaevad linnavalitsuse kehtestatud reeglite järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles