Kaitske end päikese eest

Notino
Copy
Foto: Notino

Suvi on tore ning oleme kõik valmis pikkadeks päikesepaistelisteks suvepäevadeks, et nautida sooja õhku, mere ääred veedetud tunde, oma koduaias nokitsemist, muru niitmist, grilliõhtuid sõpradega ning muud toredat. Kuid ära ei tohi unustada, et kuigi nahk tundub ülimalt vastupidav ning on meie suurim organ, on ta väga tundlik ning vajab päikese eest korralikku kaitset. Vaatame, mida teha ning mida silmas pidada, et nahk püsiks terve ning saaksite rahumeeli jätkata suviste tegevustega, ilma, et peaksite muretsema, et päike liiga teeb.

Päikeseallergia

Astusite just uksest välja ning märkate õige pea, et keha on kattunud villidega ja punetab või ühte neist? On üsna suur tõenäosus, et tegemist on päikeseallergiaga. Päikeseallergia ei ole midagi väga haruldast, seda kogevad koguni 1 inimest 5-st. Paljud kogevad seda vaid korra või kaks elus, kuid on oluline see ära tunda. Kui see tekib peatselt pärast välja astumist on üsna tõenäoline, et tegemist on päikeseallergiaga. Võite märgata sügelevat löövet või ville keha ülaosas ning ja jalgade ülaosas. Selle puhul aitavad õiged päikesekaitsevahendid, veenduge, et sel oleks kõrge SPF, mis kaitseks teid nii UVA- kui UVB- kiirte eest. Päikeseallergia vastu on olemas ka spetsiifilised päikesekaitsevahendid, näiteks La Roche-Posaylt, Eucerinilt ja teistelt. Ärge unustage päikesekaitset regulaarselt uuendada ning pärast vett on soovitatav uuesti vahendit peale kanda. Pärast päikese käes olemist ärge unustage peale kanda vahendeid, mis on mõeldud kasutamiseks pärast päevitamist ning naha niisutamiseks.

Suve põhivara - päikesekaitsevahend

Päikesekreem on vahend, mis suvel peab kindlasti alati käepärast olema. Päike tundub soe ja meelitlev, kuid on ta ka väga ohtlik ning peame oma suurimat organit selle eest kaitsma, nii tänab meid meie nahk nii praegu kui vanaduses. Päikesekreemi SPF peaks olema vähemalt 30, kuid soovitatav on 50 SPF-iga päikesekreemid. Kui teile ei meeldi või ei sobi just kreemipõhised päikesekaitsevahendid, on olemas ka õlipõhised päikesekaitsekreemid ning lastega peredel on kindlasti mugav kasutada sprei päikesekaitsekreemi. Lapsed tahavad ringi joosta ning spreipäikesekaitse võtab vähe aega ning lapsed saavad edasi möllata. Ärge unustage päikesekaitsekreemi pudelilt vaadata, kui kaua see püsib, ning soovitame meeles pidada, et kui ujute, tasub päikesekaitskreem pärast seda uuesti peale kanda.

Miks päikesekaitsekreem?

Suvel veedame tihti pikki päevi päikesekäes, näiteks kodused grillid, muruniitmised, lastega rannal veedetud päevad ning nahk on suur, kuid tundlik organ. Oma nahka tuleb kindlasti päikese eest kaitsta ning eriti tundlik on laste nahk, seega vaadake kindlasti, et enne õue minekut saaks päikesekaitsekreem peale. Samuti on oluline mitte unustada uut kihti peale kanda! Lisaks piisavale SPF-faktorile peaks päikesekaitsekreemid sisaldama kaitset nii UVA kui UVB-kiirte vastu. Hoolitsege oma naha eest ning veetke päikese käes mõnusaid kaitstud tunde!

Copy
Tagasi üles