Tahkurannas peetud EMi võit rändas Hispaaniasse, eestlane tegi ajalugu

Märt Pilme
, reporter
Copy
Euroopa meistriks krooniti hispaanlane Jose Luis Ballester Barrio.
Euroopa meistriks krooniti hispaanlane Jose Luis Ballester Barrio. Foto: Joosep Martinson

Sel nädalal peeti Tahkurannas Euroopa amatööride meistrivõistlusted golfis, kus võidukarika teenis hispaanlane Jose Luis Ballester Barrio. Pärnu Bay Golf Linksis oli kõrges mängus sees ka eestlane Richard Teder, kes kerkis viimasel päeval keerulistes tuuleoludes jagama seitsmendat kohta.

18aastane Teder oli ainus, kes suutis viimase päeva läbida ilma ühegi bogey’ta – 68 lööki tähendas tulemust –4, millest paremat suutis vaid üks konkurent. Vinge viimane ring kergitas eestlasest tulevikutegija 20. kohalt seitmendaks, kui tema nelja ringi kogutulemus oli –17.

Eestlaste parimana saavutas Richard Teder seitsmenda koha.
Eestlaste parimana saavutas Richard Teder seitsmenda koha. Foto: Joosep Martinson

Seitsmenda koha jagamine on ülekaalukalt Eesti golfarite parim tulemus EMilt. Varasem tipptulemus pärines 2020. aastast, kui Kevin Christopher Jegers sai tiitlivõistlusel 28. koha.  

Pärnumaal võttis mõõtu 144 mängijat 38 riigist. Viimasele ringile pääses neist 65, kelle seas oli ka neli eestlast. Ken-Marten Soo, Markus Varjun ja Jegers jäid kõik jagama 50. kohta tulemusega –8.

Euroopa meistriks krooniti Barrio (–21), kes edestas taanlast Mads Laaget (–19) ja Walesi esindajat James Ashfieldi (–19).

Kui võidu teeninud Barrio on maailma amatööride edetabelis 27., siis Teder kerkis sel nädalal eestlaste kõrgeimale ehk 258. kohale. EMi seitsmes koht kergitab maarjamaalast tabelis veelgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles