Vanameister Ilmar Tõnisson pälvis laulupeol orkestridirigendi preemia

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Ilmar Tõnisson asutas 1972. aastal Eesti noorte puhkpilliorkestri, mida juhatas peadirigendina 21 aastat.
Ilmar Tõnisson asutas 1972. aastal Eesti noorte puhkpilliorkestri, mida juhatas peadirigendina 21 aastat. Foto: Jüri Looring

Noorte laulupeol anti pühapäeval esimest korda välja noorte puhkpilliorkestri dirigendi preemia, mille laureaat on dirigent ja muusikaelu edendaja Ilmar Tõnisson, kes tähistab tänavu augustis 88. sünnipäeva.

“Eesti puhkpillimuusika ühing annab preemia üle ühekordselt,” selgitas ühingu vastutav sekretär Valdo Rüütelmaa. “Valituks osutus Tõnisson oma pikaaegsete teenete, Eesti noorte puhkpilliorkestri kokkukutsumise, väga pika pedagoogikarjääri ning orkestrijuhi ja organisaatori töö eest.”

Pärnumaal sündinud Ilmar Tõnisson on dirigent, muusikaõpetaja, muusika- ja hariduselu korraldaja ning klarnetist. Tõnisson asutas 1972. aastal Eesti noorte puhkpilliorkestri, mida juhatas peadirigendina 21 aastat. Peale selle on ta üks Pärnu humanitaargümnaasiumi muusikaosakonna asutajaid ja eestvedajaid ning Pärnu muusikafestivali rajaja. Instrumendiõpetajana on Tõnisson muusikakoolides õpetanud flööti, klarnetit, saksofoni, plokkflööti ja orkestri dirigeerimist. Noorte puhkpilliorkestri dirigendi preemia laureaat on olnud seotud ka laulupidudega: ta oli 1993. aastal VII koolinoorte laulupeo puhkpilliorkestrite dirigent.

Auhinna andis laulupeol üle ühingu esindaja Kaido Kivi pärast puhkpilliorkestri esitatud pala “Majakene mere ääres”, mida dirigeeris just laulupeodebüüdi teinud trompetist Mart Kivi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles