Öörahu peaks olema, nagu Euroopas tavaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Minu arvates peaks igal üritusel olema vähemalt mürataseme piirang, sest pole normaalne, et mina, kes ma elan kesklinna tenniseväljaku juures, olen kohustatud kuulma nii Vallikäärust, rannast kui Ammende villast kostvat kontserti, ja seda kõike üheaegselt – kontserte, millele ma pole pääset ostnud, mida ma ei taha kuulata ja mille müratase on tervistkahjustav.

See on kakofoonia ajal, mil minul peaks olema puhkeaeg. Üldisel ei tohiks kontserdid ületada 85 detsibelli. Eelmisel suvel oli tavaline, et kontserdi müratase ületas 100 detsibelli, mis on juba tervisele kahjulik. Ja kõrtside hoovides ei tohiks kasutada elektroonilisi võimendeid.

Pärnu võiks olla euroopalik suvepealinn, sest Lääne-Euroopas on öörahu 22–7, peale selle on pühapäeviti vanas Euroopas nii muruniitmine kui ehitustööd keelatud.

Kontserdikorraldajad peaksid olema igal juhul kohustatud piirama müra levikut teistesse piirkondadesse. Näiteks kontsert, mis toimub Vallikäärus, ei tohiks olla kuuldav Viikingi hotelli tubades ja kesklinnas.

Kui melu ületab 85 detsibelli, peaks selle eest olema karistus, näiteks 50 000 eurot, mille korraldaja maksab garantiirahana, enne kui saab kontserdi korraldamiseks loa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles