GALERII Aegade kõvim seltskond purustas Rannastaadionil seitse areeni tippmarki

Märt Pilme
, reporter
Copy

Ehkki ilmataat pühapäeva õhtul sportlastele suvepealinnas ei halastanud, püstitati kõrgetasemelisel Rannastaadioni kergejõustikuõhtul seitse areeni rekordit.

Pärnu spordielu grand old man Priit Neeme, kes on kohtunikuametit pidanud 1960ndate lõpust ja tegi seda tööd nüüdki, kruttis ajaratast pikalt tagasi ja üritas mälusopist leida vastet, kas nii kõva rivistus on varem üldse suvepealinnas mõõtu võtnud. Viimaks jõudis kõikenäinud sporditegelane järeldusele: ega ikka ole küll.

"Aegade kõvim seltskond!" resümeeris 79aastane Neeme. "Tuldi üle 20 riigist ja nimed olid väga kõvad – tõsi, osa küll mälestuste järgi: odaviske olümpiavõitja ei teinud suurt midagi, oli täiesti keskmine mees."

Küll tõdes Neeme, et nädala viimasel päeval ei vedanud ilmaga. Ligikaudu neljatunnisel spordiõhtul kallas kohati kui oavarrest. Suurem mure oli keerutav tuul, mis oli esimeste jooksude ajal vastu.

"Kindlasti mõjutasid olud tulemusigi, aga mis teha – Pärnu võlud, staadion mere ääres," arutles kohtunik. "Aga pinget jagus ja üritus läks igal juhul korda, tasuta võistlus tõi tribüünidele kõvasti rahvast."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles