Pärnu vutipoisid jätsid Baltikumi suurimal turniiril koju ühe võidukarika

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu tiimidest teenis Summer Cupil esikoha Vapruse 2007. aastal sündinud poiste sats.
Pärnu tiimidest teenis Summer Cupil esikoha Vapruse 2007. aastal sündinud poiste sats. Foto: Svetlana Tšižova

Pärnu noored jalgpallurid teenisid neli päeva kestnud Baltikumi suurimal jalgpallifestivalil, mille käigus peeti suvepealinna staadionidel üle poole tuhande vutilahingu, kuus medalikomplekti.

Ainsana sai võidukarika pea kohale tõsta 2007. aastal sündinud poiste turniiri võitnud Pärnu Vapruse tiim, kes esikohamatšis läks vastamisi Viimsi MRJKga. Finaali normaalajal sahistas kumbki meeskond võrku korra, penaltiseerias panid treener Ander Paabuti hoolealused oma paremuse maksma skooriga 4:3.

Võiduka meeskonna treeneri sõnutsi ei tulnud võit lihtsalt. “Mängisime kõik mängud algusest lõpuni, gaas põhjas, ja uskusime, et see viib meid võiduni,” ütles Paabut.

Pärast otsustavat mängu energiaringis kogu südamest kõlanud “Vaprus!” kõlas selle märgiks eriti võimsalt.

Veerandfinaalis ja esikohamängus näitasid Vapruse poisid külma närvi ja teenisid võidu penaltiseerias, kusjuures lööjad ei eksinud kordagi ja väravavahid pareerisid vastase otsustavad löögid. Veerandfinaalis tõrjus vastaste löögi Markkus Ristimets ja finaalis Martin Neppo.

Paabut märkis, et emotsioon on penaltitega võites palju tugevam kui normaalajal parem olles. “Vastutus ja pinge kasvab iga löögiga ja kui seeria lõpeb võiduga, on emotsionaalne vabanemine mitu korda suurem,” nentis ta. “Sama on kaotuse korral: penaltiseerias kaotada on mitu korda valusam kui normaalajal lüüa saades.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles