Sari “Kes aias?” tutvustab taas Pärnuga seotud artiste

Pärnu Postimees
Copy
Lonitseera on üks külalisi Koidula muuseumi muusikaliste kohtumiste sarjas “Kes aias?”.
Lonitseera on üks külalisi Koidula muuseumi muusikaliste kohtumiste sarjas “Kes aias?”. Foto: ekvilibrist
  • Kontrabassil musitseerib Sindi poiss Mart Nõmm.
  • Mann & Juulal nägi tänavu ilmavalgust debüütalbum.

Koidula muuseumis jätkub sel suvelgi kaks aastat tagasi alustatud muusikaliste kohtumiste sari “Kes aias?”, mis muuseumi juhataja Elmar Tringi jutu järgi on ellu kutsutud eelkõige Pärnu püsielanikele mõeldes, aga kuulama on oodatud teisedki.

Pärnust ja Pärnumaalt on välja kasvanud või siiani Pärnuga seotud paljud tuntud Eesti artistid. Nüüd taaskohtuvadki vaatajad nende värvikate esinejatega, kes oma loomingu ja muusika esitamise kõrval vestlevad ja meenutavad Pärnut, põnevaid pärnakaid, enesele tähtsaid kohtumisi ja Eesti kultuurilugu.

Muusikalised kohtumised toimuvad teisipäevaõhtuti Koidula muuseumi aias ja kontserte juhatab, esinejate tausta avab, külalisi intervjueerib ja publiku küsimusi vahendab Elmar Trink.

Täna õhtul tuleb “Kes aias?” sarjas pärnakatega kohtuma ansambel Lonitseera, kus kontrabassil musitseerib Sindi poiss Mart Nõmm, järgmisel nädalal on siin Kilingi-Nõmmest pärit lauljatar Liisi Koikson koos Joel Remmeliga ja kui vihma kallab, toimub kohtumine tubases õhkkonnas muuseumis või Vana-Pärnu keskuses.

Lonitseera üllatab kuulajat teravate laulutekstide ja tundliku koosmänguga, taotleb muretust, samal ajal tundlikkust ja loomutruudust. Ruumi on nii siiraks südamepuisteks kui irvitamiseks. Räägitakse sildadest, kunstnikest, ressurssidest ja metsloomadest, ei häbeneta olla siirad. 2022. aasta kevadel ilmus nende esimene kauamängiv album “Tapeet”.

Mann & Juula esinemas Koidula muuseumi muusikaliste kohtumiste sarjas “Kes aias?”.
Mann & Juula esinemas Koidula muuseumi muusikaliste kohtumiste sarjas “Kes aias?”. Foto: Erakogu

Esimeste külalistena sellesuvises sarjas olid külla kutsutud Maria Mänd ja Juuli Kõrre, kes teevad koos pärimusmuusika duot Mann & Juula. 2020. aastal noppisid nad Noore Pärimusbändi peavõidu. Tänavu nägi ilmavalgust duo debüütalbum “Pleektatsu”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles