Teatriarvustus “Veest oled sa võetud ja vesi su võtab kord taas ...”

Ille Rohtlaan
, Vabakutseline arvustaja
Copy
Märt Piusi lavastatud maagilise huumoriga draama “Merrevaade” esietendus 22. juunil Pärnu Endla teatri Küünis. Mängivad Karin Tammaru, Jaan Rekkor, Jane Napp, Karl-Andreas Kalmet.
Märt Piusi lavastatud maagilise huumoriga draama “Merrevaade” esietendus 22. juunil Pärnu Endla teatri Küünis. Mängivad Karin Tammaru, Jaan Rekkor, Jane Napp, Karl-Andreas Kalmet. Foto: Siim Vahur/Endla Teater

Endlas esietendunud kalendrisuvesse hästi sobiv maagilise huumoriga draama “Merrevaade“ on toonud mängu ehtsale liivale: Küünis on poodiumlava, mis on liivaga kaetud, ja see markeerib randa, millele on laotatud piknikulina veinipudeli ja snäkkidega.

Keskealine mees pikutab lõõgastunult, naine poleerib veiniklaase. Taustal idülliline merekohin, mille katkestab üle lendavate reaktiivlennukite müra ...

Charlie (Jaan Rekkor) ja Nancy (Karin Tammaru) on ammu abielus, neil on kolm last, kes nüüd juba suured. Naine ootab veel elult põnevust, seiklusi, ta ei taha elu maha magada. Mees tahaks aga rahus olla: Charliel on raske naise seiklusjanuga kaasa minna. Seda heidab Nancy mehele ka ette, sest tema meelest võiksidki nad nüüd rannalt rannale rännata, kogu maisest varast vabanenuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles