Noored pärnakad kihutasid Inglismaal ja Soomes pjedestaalile

Joel Kukk
Copy
Noor pärnakas Jörgen-Matthias Talviku kihutas Briti meistrivõistluste etapil teise auhinna vääriliselt.
Noor pärnakas Jörgen-Matthias Talviku kihutas Briti meistrivõistluste etapil teise auhinna vääriliselt. Foto: Eesti mootorrattaspordi föderatsioon

Pärnu motoklubi kasvandik Jörgen-Matthias Talviku saavutas Briti motokrossi meistrivõistluste eelviimasel etapil Schoolhouse’i rajal MX2-klassis teise koha, MX1 konkurentsis võistlev Harri Kullas pidi leppima neljanda kohaga.

Oma hooaja parima esituse teinud Talviku oli ajasõidus viies. Esimeses sõidus noore pärnaka start ebaõnnestus ja avaringi järel langes ta kümnendale kohale.

Ring-ringilt oma positsiooni parandanud Talviku tõusis poolel võistlusmaal juba kolmandaks, kuid finišisse jõudis neljandana. Sõidu võitis Taylor Hammal, teine oli Carlton Husband ja kolmandana sai ruudulipu Mel Pocock.

Teises sõidus tegi Talviku korraliku stardi ja see andis talle võimaluse esimestega kaasa minna. Paar ringi hoidis pärnakas neljandat kohta, siis tegi ta järjest kaks möödasõitu ja tõusis Elliott Banks-Browne’i järele teiseks. Talviku püsis liidri tuules kogu sõidu, kuid mööduda tal ei õnnestunud ja ta lõpetas sõidu teisena. Kolmandana tuli finišisse Hammal.

Etapi kokkuvõttes oli parim 45 punkti kogunud Hammal. Talviku kontole kanti 40 silma ja kolmandaks tuli Pocock 38 punktiga. Hooaja alguses vigastuse tõttu kolm etappi vahele jätnud Talviku tõusis sarja kokkuvõttes 106 punktiga üheksandale kohale. MX2-klassi liider on 237 punktiga rootslane Isak Gifting, järgnevad Hammal 195 ja ja Banks-Browne 185 punktiga.

Enne eelviimast etappi MX1-klassis teisel kohal olnud Kullase nädalavahetus ei õnnestunud nii, nagu ta oleks soovinud. Ajasõidus viiendat ringiaega näidanud pärnakas oli esimeses võistlussõidus stardi järel kuuendal kohal. Ta tõusis kiiresti viiendaks ja suurema osa sõidust püsiski sel kohal. Viimasel ringil õnnestus Kullasel Evgeny Bobryshevist mööduda ja sõidu lõpetas ta Conrad Mewse’i, Josh Gilberti ja Ivo Monticelli järel neljandana.

Teises sõidus tegi Kullas parema stardi, kuid andis kohe sõidu algul mitu kohta ära ja langes viiendaks. Ettepoole tal tõusta enam ei õnnestunud ja finšisse jõudiski meie mees samal positsioonil. Taas võtsid kaks esimest kohta Harri suuremad konkurendid hooaja kokkuvõttes. Mewse’ile kuulus esikoht, Gilbert oli teine ja kolmandana lõpetas sõidu Bobryshev.

Etapi kokkuvõttes teenis Kullas 34 punktiga neljanda koha. Esikoht läks 50 punktiga Mewsele, teine oli 44 punktiga GIlbert ja kolmas 36 punktiga Bobryshev. Sarja kokkuvõttes langes eestlane kolmandaks. Teiseks tõusnud Gilbertile kaotab ta kaheksa punktiga ja liidrikohal olevast Mewse’ist lahutab Kullast 33 punkti.

“Midagi oli sõidus puudu, läheme siit edasi ja loodan uuesti hoo üles leida,” rääkis Kullas, lisades, et neljas ja viies koht olid parimad, mida ta suutis praegu saavutada. Briti meistrivõistluste viimane etapp sõidetakse 10. septembril Oxfordi krossirajal.

Pärnu motoklubi edukaim õrnema soo võidusõitja Carita Lomp tõi Soomest kolmanda auhinna.
Pärnu motoklubi edukaim õrnema soo võidusõitja Carita Lomp tõi Soomest kolmanda auhinna. Foto: Pärnu motoklubi

Pärnu motoklubi edukaim õrnema soo võidusõitja Carita Lomp saavutas Soome motokrossi meistrivõistluste etapil Kaakamo rajal 19 konkurendi seas kahe sõidu kokkuvõttes kolmanda koha. Pjedestaali kõrgeimale astmele kihutas Hanna Mertsalmi ja teiseks tuli Janette Mielonen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles