Graafikud Automüük Pärnus loksub nagu merevesi

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Nagu eelmiselgi aastal, on Pärnus autoostjate seas populaarseim automudel Toyota Corolla. 
Nagu eelmiselgi aastal, on Pärnus autoostjate seas populaarseim automudel Toyota Corolla. Foto: Marko Saarm

Automüük Pärnus loksub nagu merevesi siinses rannas: edasi-tagasi, üles-alla ja keeruline on ennustada, mil meri on soe ja vaikne või vastupidi, tormis vahutama hakkab.

Nii iseloomustab selle aasta esimese poole kohalikku autoturgu suvepealinna automüügistatistika koostaja Danel Karpender Mariine Auto müügisalongist.

Poole aastaga müüdi Pärnus 710 uut autot: 601 sõiduautot ja 109 tarbesõidukit. Seda on 28 võrra vähem kui mullu, ent 17 võrra rohkem kui tunamullu.

Markidest on ostjate lemmik Toyota, mille mudeleid on läinud kaubaks 160. Volkswageneid on poole aastaga salongidest välja vuranud 129, Škodasid 114, Kiasid 41 ja Forde 36.

Karpenderi sõnade järgi on klientide ostukäitumise muster muutunud pärast tervisekriisi, kui sõidukite müük ja kontakt klientidega liikusid online-kanalitesse. “Sellega harjumine ja ettevõtete hea lahenduse väljatöötamine võttis aega,” arvas ta, märkides, et pärast seda tekkisid uued mured: sõidukite defitsiit ja sõda Ukrainas, mis pani sõidukite tootjatehased taas proovile ja enda tegevust ümber korraldama. Defitsiit tõstis aga olulisel määral sõidukite hindu.

Amserv Pärnu müügijuht Sirle Lõugas ütles, et nii uute kui kasutatud autode müüginumbrite väike langus oli ennustatav.

“Hinnad ja tarned on stabiliseerunud, aga kliendid pigem ettevaatlikud,” märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles