FOTOD Noored kergejõustiklased krooniti kuuel korral Eesti meistriks

Märt Pilme
, reporter
Copy
Lauretta Alliksaar on riigi parim nii kõrgus- kui kaugushüppes.
Lauretta Alliksaar on riigi parim nii kõrgus- kui kaugushüppes. Foto: Marko Mumm

Eesti U14 ja U16 vanuseklassi kergejõustiku meistrivõistlused tõid Rakvere staadionile ligemale 600 tulevikutegijat. Suvepealinna sportlased teenisid esivõistlustel 12 medalit.

SK Altiuse esindajatest krooniti kaks tüdrukut kahekordseks Eesti meistriks. U16s näitas kõigile kandu Naomi Toomenurm, kes triumfeeris nii 800 (2.19,99) kui 1500 (4.48,87) meetri jooksus. Esimeses oli tal 29 ja teises 15 konkurenti. 

Naomi Toomenurm (313) tõi jooksudistantsidelt kaks kulda.
Naomi Toomenurm (313) tõi jooksudistantsidelt kaks kulda. Foto: Marko Mummm

Kahe kullaga naaseb suvepealinna ka Lauretta Alliksaar, kes oli U14 eaklassis parim nii kaugushüppes (4.94) kui kõrgushüppes (1.57). Kauguses üritas pakku tabada 45 sportlast, kõrguses kerkis lati kohale 28 tüdrukut. 

Kaks korda tõusis Rakveres pjedestaalile ka Crystal-Eliis Krapp, kes oli U14 teivashüppes kolmas (2.80) ja sai sama karva autasu 4x100 meetri teatejooksus, kus andis jalgadele valu koos Alliksaare, Maarja Elisee Kalmuse ja Sofia Smirnoviga. 

Kalevlastele tõi meistrikulla Reili Kaljundi õpilane Devon Järvekülg.
Kalevlastele tõi meistrikulla Reili Kaljundi õpilane Devon Järvekülg. Foto: Raul Mee/Ekjl

Pärnu Kalevi kergejõustikuklubi noosiks jäi viis medalit. U14 vanuseklassi kolmikhüppes tuli Eesti meistriks Devon Järvekülg, kes sai parimal katsel kirja 11 meetrit ja 49 sentimeetrit. Kuulitõukes oli Järvekülg hõbedal (11.22). Samaealiste tüdrukute 100 meetri jooksus tõusis pjedestaali kolmandale astmele Genely Gete Peetersoo (13,28).  

Kalevlased näitasid U14s head minekut ka teatejooksudes, kui 4x100 meetri distantsidelt teeniti kaks pronksist medalikomplekti. Tüdrukute konkurentsis vahetasid pulka Peetersoo, Priscilla Barbo, Emma Jürisoo ja Keira Truus ning poiste omas Järvekülg, Agor Teearu, Märten Tolli ja Patrick Tomasson.

Kulla teeninud Madleen Veberson edestas vasaraheites teist kohta enam kui 14 meetriga.
Kulla teeninud Madleen Veberson edestas vasaraheites teist kohta enam kui 14 meetriga. Foto: Marko Mumm/Ekjl

Niidupargi kergejõustikuklubile tõi U16 vasaraheites kindla kulla Madleen Veberson, kes saatis parimal katsel kolmekilose raudmuna 55 meetri ja 83 sentimeentri kaugusele. Võit oli mäekõrgune: hõbemedalisti tulemus oli 41.49.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles