Galerii Tegevuskunsti rändfestival tõi Pärnusse rahvusvahelised kunstnikud

Copy

Laupäeva hilisõhtul tallasid Pärnu loovlinnakus peetud Diverse Universe’i festivali esinejad oma etteastetega taas kord ühiskonna valupunktidel. 


Pärnu loovlinnakus astusid üles Joseph Ravens, Roberto Sifuentes ja Antibody Corporation Chicagost, Artemis Beasts New Yorgist ning Luulesuvi ja Antisuveteater koosseisus Jürgen Rooste, Mari-Liis Müürsepp ja Artur Rinne.

Tegevuskunsti näitava Diverse Universe’i festivali, nii nagu ka graafikakunsti au sees hoidva IN Graafika festivali eestvedaja on pärnakast kunstnik Al Paldrok.

Pärnakate loodud rahvusvaheline kunstifestival IN Graafika (ehk Printmaking IN) alustas oma 25 aasta juubeli tähistamist juunis Riias, kus avalöögina saab augusti alguseni vaadata suurt Balti graafika väljapanekut.

Pärnus tuleb IN Graafika näituste avaralli 5. augustil, hõlmates linnas galeriisid keskraamatukogust Tartu ülikooli Pärnu kolledži, linnagalerii, Rannahotelli ja loovlinnakuni.

Sel nädalavahetusel toimus juubelisündmuste reas kunstirühmituse Non Grata tegevusest alguse saanud ja IN Graafikaga paralleelselt toimuva tegevuskunstifestivali Diverse Universe’i esimene osa, kui Pärnu loovlinnakus astusid üles USA ja Eesti luuletajad ja kunstnikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles