SUUR PILDIGALERII Pärnu ranna viimasel etapil olid taas väledaimad Karl Mäe ja Anu Piiroja

Copy
Aastajooksjad lippasid rannas viimast korda.
Aastajooksjad lippasid rannas viimast korda. Foto: Elise Saarna

Aastajooksjad lidusid rannas viimast korda, kui kuuendal etapil andis jalgadele valu 191 noort ja vana.

Kolmekilomeetrisel põhidistantsil jõudis teist etappi järjest esimsena üle lõpujoone Karl Mäe, kellele mõõdeti ajaks 10.00,4.

"Vägev jooks, sest rada oli teistmoodi kui eelmine kord: vesi oli kõrge ja nii tuli teistmoodi laveerida," avaldas võidumees, kes pingutas kõvasti algusmeetritest peale, ent maagiline piir jäi taas alistamata. "Võtsin eesmärgi joosta alla kümne minuti – väga napilt jäi puudu."

Karl Mäel jäi maagilisest piirist puudu 0,4 sekundit. 
Karl Mäel jäi maagilisest piirist puudu 0,4 sekundit. Foto: Elise Saarna

80 osaleja hulgas teenis teise koha Martin Tarkpea (10.29) ja kolmanda Jaanus Mäe (10.41). Naiste konkurentsis ei olnud seekordki vastast Anu Piirojale (11.49), kes oli üldarvestuses 12. Talle järgnesid Mirtti Verbitskas (12.14) ja Helen Janisoo (12.51).

Anu Piiroja.
Anu Piiroja. Foto: Elise Saarna

"Täna tuli kuidagi raskemalt," märkis teisipäevaku kiireim naine, kelle sõnutsi olevat teisedki osalejad öelnud, et sel korral oli märksa väsitavam. "Arutasime, et ju mõjutas etteastet alguses vastu puhunud tuul ning liivgi oli pehmem ja auklikum."

Lastejooksudel tundis liikumise üle rõõmu 111 põnni.

Nüüd kolib üle nädala toimuv aastajooksu sari kolmeks viimaseks etapiks Raeküla metsa, kus ootab ees tuttav viiekilomeetrine ring. Enne seda saab rannas lipata veel traditsioonilisel meremiilijooksul, kui 18. juulil hakatakse nimesid Kuuse tänava pikenduse kõrval kirja panema kell 17.30. Kavas on juhendajaga kõnnidistantski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles