Käsipalluritelt tuleb rahaprobleemide kiuste karikaid ja tõusvaid tähti

Märt Pilme
, reporter
Copy
B-klassis tuli Eesti meistriks Pärnu ja Viljandi ühissats.
B-klassis tuli Eesti meistriks Pärnu ja Viljandi ühissats. Foto: Eesti käsipalliliit

Küsides Pärnu käsipalliklubi treenerilt Toomas Heinlalt, mitut eri satsi tuli tal lõppenud hooajal juhendada, vastas eestvedaja kärmelt: "Liiga palju!" Hakkas siis näppudel üle lugema ja avastas, et kahest käest jääb väheks.

Õpetussõnu tuleb jagada eri vanuseklassi poiste ja tüdrukute võistkondades. Meeste esiliigas ja naiste meistriliigas. Peale selle on 54aastane käsipalliedendaja veel U17 poiste Eesti koondise peatreener.

Heinla tõdes, et tänavu oli tiime võistlustules tõepoolest palju ja kümmekonna noorte võistkonnaga võistlemine jättis jälje pärnumaalaste rahakottigi.

"Järgmine aasta paneme kindlasti vähem võistkondi välja: osalustasud on lihtsalt nii kõrged, et me ei suuda neid maksta," tunnistas eestvedaja. Ta tõi välja, et Eesti meistrivõistlused vähendavad tiimi kukrut ühes vanuseklassis 600 ja karikavõistlused 375 euro võrra. "Kokku tulevad suured summad: lisada tuleb veel sõidud, ööbimised ja muud kulutused. Rahaprobleemid on alati, kaua ei saa lapsevanemate kukil elada."

Karikakapp on lookas

Praegu on Pärnumaa tiimi nimekirjas umbes poolsada noort. Kuna Toomas ja Merili Heinla käe alla harjutavaid pallureid on vähevõitu, mängivad poisid meistri- ja karikavõistlusi koos Viljandi, tüdrukud Padise noortega. Vaid kõige nooremad poisid on "iseseisvad".

Teine ühissatside põhjus peitub treeningutingimustes: kuna Paikuse spordihalli ei mahu täismõõtmetes väljak ära, käiakse poistega võistlemas Viljandis

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles