Rahvatants ja koduigatsus toovad Eestisse ainulaadse filmiprojekti

Emilie Haljas
Copy
Teele Dunkley on varem teinud mitu lühifilmi.
Teele Dunkley on varem teinud mitu lühifilmi. Foto: Lesley Van Dijk

Põhara külast pärit režissööri Teele Dunkley suurim unistus on teha muusikal. Inglismaal elaval naisel on praegu aga käsil hoopiski teist laadi ettevõtmine – tegema hakatakse maailma esimest eesti rahvatantsufilmi.

Muusika ja tantsu taustaga Dunkley loob ainulaadset filmi “The Secret Folk Dancer” ehk “Salajane rahvatantsija”. Kõik sai alguse juba 2005. aastal, kui ta kohtas noort tüdrukut, kes tegeles inglise rahvatantsuga. Kuna ta sõbrad tegid sellise tantsu üle nalja, tuli tüdrukul tantsimist varjata.

Dunkley jaoks oli see täielik kultuurišokk, sest ta ise kasvas üdini laulu ja tantsu keskel. Tema 84aastane vanaema Elma Killing juhendab veel tänini nelja rahvatantsurühma ja pälvis tänavu Valgetähe V klassi teenetemärgi. Tema rahvatantsujuhendajast isa Teet Killing on ühtlasi filmi üks koreograafe.

Kui toona ei olnud sellise filmi tegemiseks õige aeg ega võimalusigi, siis nüüd leiab Dunkley, et rahvatantsufilm lihtsalt peab valmima.

Lugu räägib eesti-filipiini peres kasvavast poisist, kes tegeleb üheksa-aastasena kodumaal rahvatantsuga, aga siis kolib perega Londonisse. Kaheksa aastat hiljem kohtab seal eestlaste rahvatantsurühma. Sama moodi Dunkley nähtuga varjab poiss oma tegevust sõprade eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles