Intervjuu Inglismaal ja Kanadas elanud mees leidis oma õnne Pärnust (2)

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
71 aastane Ants on elanud kirevat elu ja rändab siiani väga palju maailmas ringi.
71 aastane Ants on elanud kirevat elu ja rändab siiani väga palju maailmas ringi. Foto: Urmas Luik

Inglismaal sündinud ja seal oma lapsepõlve veetnud 71aastane Ants Aug on elanud kirevat elu ja rändab siiani väga palju maailmas ringi. 42 aastat elas ta teisel pool maakera Kanadas, kuid nüüd on ta oma õnne leidnud Pärnust, kus pesitseb juba üle viie aasta.

Ants võtab meid päikeselisel, kuid tuulisel päeval vastu oma suures ja hubases kodus Räämal, kuhu ta kolis eestlannast abikaasaga. Nüüd elab ta siin üksi.

Miks otsustas Ants Eestisse kolida? Millega ta siin tegeleb? Millest ta unistab ja kuidas hoiab pereõnne, kui lapsed ja abikaasa elavad teisel pool maakera?

Rääkige natuke endast, kust olete pärit ja mis tööd olete teinud?

Ma sündisin Kesk-Inglismaal ja elasin seal 23 aastat. 1975. aastal kolisin Kanadasse Torontosse. Muidugi ei läinud see kõik nii lihtsalt, sest Kanadasse oli toona väga raske saada – enne oli vaja töökoht ette näidata. Lõpuks leidsingi endale ukselt uksele müügimehe töö, aga pidasin seal ainult ühe päeva vastu.

Hiljem pakuti mulle tööd Vancouveris. Ma ei tundnud seal kedagi, aga mõtlesin, et miks mitte. Vahepeal olin Rootsis, elasin aasta Londonis ja siis läksin tagasi Kanadasse. Töötasin seal 25 aastat bussijuhina, pärast seda kuus aastat samas ettevõttes õpetajana.

61aastaselt oli mul võimalus töölt ära tulla. Ettevõttel oli palgal liiga palju õpetajaid ja nad pakkusid mulle, et kui ma ära lähen,  maksavad nad mulle iga seal töötatud aasta eest ühe nädala palga. Ma olin 31 aastat seal töötanud ja plaanisin nagunii pensionile minna. Nii läkski.

2012. aastal abiellusin oma naise Tiinaga ja ostsime koos maja Kanadasse Victoria saarele. Elasime seal viis aastat ja siis otsustasime Eestisse kolida.

Miks just siia?

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles