Kurioosumid Pärnust varastati ehitussoojak, Läänerannast üle 1000 tonni kruusa

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Varastatud soojaku mõlemas otsas on väike aken ja mõlemal küljel uks.
Varastatud soojaku mõlemas otsas on väike aken ja mõlemal küljel uks. Foto: Erakogu

Vargad viisid hiljuti Pärnust Tammiste teelt minema ehitussoojaku selles olnud tööriistadega, Lääneranna vallast kruusakarjäärist “näpati” aga üle 30 veokitäie ehituskruusa.

Ehitussoojak ühes tööriistadega varastati politsei- ja piirivalveameti (PPA) teatel Tammiste teelt 19. mai ja 10. juuli vahel.

Möödunud aasta lõpus soojaku ostnud Tõnis Leppnurm viis selle hoiule tuttava krundile, kunagisele vibustaadionile. Neil oli leping, et kui soojak jääb maa omanikule ette, viib Leppnurm selle nädala jooksul ära. “Siiamaani see seisis seal ja polnud endal kuskil viia, kellelegi ette ei jäänud,” lausus ta.

Konteineri kadumise avastas maaomanik juulis. Ei maa ega soojaku omanik ela Pärnus ega käinud seal tihti.

Leppnurm plaanis soojaku kas välja rentida või sealsete tööriistadega ise midagi teha. Seal olid näiteks kivisaed, bensiinimootoriga piikvasar, eri akutrellid.

Varastatud soojak on kuus meetrit pikk ja 2,4 meetrit lai. Kaks tonni kaaluvat soojakut ühes tonni tööriistadega niisama kergesti ära ei vii. Leppnurm arvab, et varastamisel kasutati hüdrotõstukiga kraanaga autot. Ta kahtleb, et soojaku autole tõstmiseks eraldi kraana kohale toodi.

Kahju on umbes 24 000 eurot. Politsei alustas kriminaalmenetlust selle varguse uurimiseks 17. juulil.

Leppnurm on välja pannud ka 1000 euro suuruse leiutasu, et oma vara tagasi saada. Teavet soojaku kohta ootavad politsei ja Leppnurm numbril 5672 8676.

Varastatud soojaku mõlemas otsas on väike aken ja mõlemal küljel uks.
Varastatud soojaku mõlemas otsas on väike aken ja mõlemal küljel uks. Foto: Erakogu

Eile alustas politsei kriminaalmenetlust, uurimaks ehituskruusa vargust Lääneranna valla karjäärist. PPA teatel on eelmise aasta sügisest kuni tänavu juuli alguseni Lääneranna vallast kruusakarjäärist varastatud ligemale 600 kuupmeetrit ehituskruusa. Kui arvestada, et kuupmeeter kruusa kaalub umbes 1,7 kuni 1,9 tonni, kaalub varastatud kruus veidi üle 1000 tonni. Ühe kalluri peale mahub kuni 30 tonni kruusa. Niisiis vedasid vargad ära üle 30 veokitäie maavara.

Esialgsel hinnangul tekitati kruusavargusega 11 900 euro suurune kahju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles