Galerii WAFi kool taaselustas Kentuki hoovikontserdid

Kristo Niglas
, Reporter
Copy

Kaks aastat suvepealinnas tegutsenud WAFi laulukool tõi uuele elule endise Kentuki kõrtsi sisehoovi, kui anti suur WAF-koori ja solistide suvekontsert.

Ehkki WAFis tehakse regulaarselt nii õpilaste kontserte kui karaokeõhtuid, ei ole esinemisvõimalusi kunagi liiga palju, mistõttu korraldati üks suurem kontsert. WAFi laulukooli õpetaja Kadri Keskküla tõdes rõõmsalt, et pärnakas leidis vana tuttava kontserdipaiga ilusasti üles.

Reedeõhtusele kontserdile kogunes 200 inimese ringis, kes kõik noortele üksmeelselt ja entusiastlikult kaasa elasid. Põhiliselt astusid kontserdil üles WAF-koori pärnakatest liikmed koos mõne lisajõuga Tartu ja Tallinna koorist. Samuti astusid lavale Pärnu WAFi solistid Elise Pani, Sirelin Jürgens, Lizett Käst, Kaidi Soosaar, Grete Reinsalu, Rebecca Maria Rändvee, Marilis Lembit, Tristian Mäeväli ja Reneti Priimägi koos samuti pärnakast Kaire Vilgatsi ja kahe Tartu WAFi noormehe Sebastian Jasinski ja Artti Vainuga. 

Esitusele tulid lood eelmise aasta detsembris lavale toodud “Valge gospeli” kavast, suurest lavasõust, mis tuleb aasta lõpus uuesti esitamisele Eestimaa kirikutes. Keskküla sõnutsi sai kontserdil aimu uuest WAF-koori sõust, mis koosneb ansambli Queen lugudest. See peaks valmis saama 2024. aasta kevadeks.

Kentuki kontserdiks valmistuti laagris, kus Queeni lugude koreograafiat aitas selgeks õppida liikumise autor Kadi Keskülla Black and Brownie tantsukoolist. WAF-koor on noorteakadeemia õpilastele põhiõppe osa, vokaaltehnika kursustel osalejad võivad võtta koori ka valikkursusena. 

Kontsert pakatas noorte rõõmsast energiast ja solistid tegid suurepärased etteasted. Keskküla tõdes, et Kaire Vilgats oli noortele suur eeskuju. “Ta esitas oma soolod lihtsalt vaimustavalt, tõestades järjekordselt, et tegu ei ole mitte ainult professionaalse taustalaulja, vaid Eesti ühe parima naisvokalistiga,” lausus ta. “On õnn, et Kaire on asunud samuti Pärnu WAFis lauljaid õpetama.”

Suvepealinnas on lauluõpilasi kogunenud juba 70 ringis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles