Talviku kihutas MM-etapil mehiselt

Joel Kukk
Copy
Pärnu motoklubi kasvandik Jörgen-Matthias Talviku pani oma võimed proovile maailmameistrivõistluste etapil Soomes.
Pärnu motoklubi kasvandik Jörgen-Matthias Talviku pani oma võimed proovile maailmameistrivõistluste etapil Soomes. Foto: MX Mania

Pärnu motoklubi kasvandik Jörgen-Matthias Talviku saavutas Soomes Vantaa krossirajal maailmameistrivõistluste etapil MX2- klassis kahe sõidu kokkuvõttes kümnenda koha.

Teist etappi järjest maailma tippseltskonnas kihutanud pärnakas sõitis kvalifikatsioonis välja 11. aja. Parim oli Simon Laengenfelder Saksamaalt, järgnesid belglased Sacha Coenen ja Jago Geerts.

Esimeses võistlussõidus Talviku start ebaõnnestus, kuid juba avaringiga parandas ta oma kohta märgatavalt ja jõudis finišisse 11ndana. Esikoha teenis MM-sarja liider Andrea Adamo Itaaliast, teiseks tuli Laengenfelder ja kolmandana lõpetas Liam Everts Belgiast.

Kohe sõidu algul kukkus MMi edetabelis teist kohta hoidnud Geerts, kes pidi võistluse murtud rangluu tõttu katkestama.

Teise sõidu alguses ei läinud Talvikul taas kõige paremini ja ta tuli avaringilt võistlejarivi lõpus. Visa hingega motomees ei jätnud jonni ja konkurente ükshaaval kinni püüdes tõusis ta lõpuks 11. kohale.

Võitja oli taas Adamo, teisena sai ruudulipu Laengenfelder ja kolmas koht kuulus Lucas Coenenile Belgiast.

Etapi kokkuvõttes teenis Talviku 20 punktiga 10. koha. Etapivõit läks 50 punktiga Adamole, järgnesid Laengenfelder 44 ja Everts 38 punktiga. Sarja üldarvestuses on Adamo edu vigastada saanud Geertsi ees 60 punkti. Kolmandal kohal asub Everts, kes jääb liidrist maha 87 punktiga.

“Teise sõidu teises kurvis oli minu ees massiline kukkumine, kus kaotasin vähemalt viis kohta, kuid siis hakkasin oma positsiooni parandama, kuni kukkusin ja langesin 17. kohale, kuid lõpuks õnnestus mul üpris korralik tulemus välja sõita,” rääkis noor motomees, kelle hooaeg jätkub juba nädala pärast Inglismaa karikasarjas. Seejärel kihutab Talviku kolmel krossil Ameerikas, stardib taas Inglismaal Briti meistrivõistlustel ja hooaja lõpus paneb oma võimed proovile Eesti meistrivõistlustel Lange rajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles