Galerii Kodumaakonna spordiveteranid naasid üleriigiliselt jõuproovilt võidukarikaga

Lauri Habakuk
, tegevtoimetaja
Copy
Meie esindusel käis suurte Tallinna ja Tartu võistkondadega väga tihe rebimine viimaste jõuproovideni välja ja enne viimaseid alasid polnud võimalik ennustada, kes kolmikust väljub heitlusest võitjana.
Meie esindusel käis suurte Tallinna ja Tartu võistkondadega väga tihe rebimine viimaste jõuproovideni välja ja enne viimaseid alasid polnud võimalik ennustada, kes kolmikust väljub heitlusest võitjana. Foto: Erakogu

Kodumaakonna atleedid tegid Märjamaal Eesti seeniorspordi ja spordiveteranide 56. suvemängudel puhta töö, kaitstes mullust võitu ja naastes taas koju võidukarikaga.

Pärnumaad esindas suvemängudel 136 sportlast, noorim 35- ja vanim 88aastane. Kavas olid kergejõustik, võrk- ja korvpall, petank, ujumine, kettagolf ja orienteerumine. 

Meie vanim võistleja, 88aastane Ludwig Tammann võitis kaks kuldmedalit (paigalt kaugushüpe ja kuulitõuge) ning hõbe- (odavise) ja pronksmedali (kettaheide).

MTÜ Pärnumaa Spordiveteranide Koondise juhatuse liikme Kaiu Kustassoni teatel käis meie esindusel suurte Tallinna ja Tartu võistkondadega väga tihe rebimine viimaste jõuproovideni välja ja enne viimaseid alasid polnud võimalik ennustada, kes kolmikust väljub heitlusest võitjana.


Meie korv- ja võrkpallurid said maitsta kokkuvõttes võidurõõmu. Mõlemal alal läksid arvesse koondise kahe parima nais- ja meeskonna tulemus.

Kergejõustikus saavutasid pärnumaalased kokkuvõttes Tallinna ja Tartu järel 3. koha, võites 17 kuld-, 15 hõbe- ja 11 pronksmedalit. Samuti tulime kolme individuaalse kulla ja ühe hõbedaga kolmandaks kettagolfis.

Kõik kümme kodumaakonna ujujat võitsid medali, sealhulgas neli kulda, ja saavutasid Rapla järel teise koha.

Mälumängus ja orienteerumises tulid pärnumaalased samuti teiseks. Orienteerumises võitsid meie spordiveteranid kaks individuaalset kulda ja kaks hõbedat.

Võisteldi kahes arvestuses: suured ja väikesed maakonnad ja linnad. Nii-öelda väikestest võitis Saare- ja Järvamaa ees ülekaalukalt Rapla.

Kustasson kiitis, et kohalikud spordiveteranid andsid oma osalemisega väärika panuse Eesti olümpiakomitee (EOK) 100 aasta juubeli ja tänavuse liikumisaasta tähistamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles